Follow us

Cappon magro

Η αρχοντιά του πανέμορφου θερέτρου της Bοrdighera χρωματίζει με νοστιμιά και nobile νοσταλγία το επίσημο μενού των Χρυσών Σκούφων. Αγαπημένα πιάτα πολιτικών και θρησκευτικών ηγετών δια χειρός Romolo Giordano σε μια γιορτινή ιταλική κουζίνα περιωπής.

Cappon magro

Υλικά

Υλικά (για 12 άτομα)

Θαλασσινά & Λαχανικά

Λαβράκι ή μπακαλιάρος ή σφυρίδα (1.500 γρ. καθαρό κρέας)

50 γρ. αυγοτάραχο

24 κόκκινες γαρίδες

12 καραβίδες

3 αστακοί του 1/2 κιλού ο καθένας

1 κιλό μύδια

1 κιλό κυδώνια

800 γρ. πατάτες

800 γρ. καρότα

700 γρ. κολοκυθάκια

4 αγκινάρες

300 γρ. γαλλικά φασολάκια

12 σπαράγγια

1 χούφτα ελιές Καλαμών

1 παντζάρι

Salsa Verde

1 μεγ. μάτσο μαϊντανό

1 σκ. σκόρδο

2 αντσούγιες παστές

2 κρόκοι σφιχτών αβγών

100 γρ. ψίχα ψωμιού

30 γρ. κουκουνάρια

Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Ξίδι από κόκκινο κρασί

Λευκό πιπέρι

Αλάτι

Παρασκευή

Βάζουμε όλα τα υλικά της σάλτσας στο μπλέντερ (την ψίχα μουσκεμένη στο ξίδι και σουρωμένη καλά) και τα αναμειγνύουμε, προσθέτοντας όσο ελαιόλαδο χρειάζεται για να πάρουμε μια ρευστή σάλτσα, την οποία και φυλάμε.

Καθαρίζουμε τα λαχανικά, κόβουμε τα καρότα, τις πατάτες και τα κολοκύθια σε πολύ λεπτές φέτες, και χωρίζουμε κάθε αγκινάρα στα 6.

Τα μαγειρεύουμε στον ατμό ένα ένα χωριστά.
Φιλετάρουμε τα ψάρια, τα ποσάρουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα χοντροκόβουμε με το χέρι.

Καθαρίζουμε γαρίδες και καραβίδες και κατόπιν ποσάρουμε ένα ένα χωριστά όλα τα θαλασσινά.

Τα μύδια και τα κυδώνια τα αχνίζουμε με λίγο λάδι και κρασί.

Κόβουμε σε λεπτές φέτες το αβγοτάραχο και το παντζάρι.

Ετοιμάζουμε 12 φόρμες (8 εκ.

διαμ., 7,5 εκ.

ύψος) και «χτίζουμε» το cappon magro, βάζοντας διαδοχικά: λίγη salsa verde στον πάτο και μετά με τη σειρά πατάτες, ψάρι, αβγοτάραχο, κολοκυθάκια, καρότα, φασολάκια, και κατόπιν ψάρι και πάλι, παρεμβάλλοντας ανάμεσα στις στρώσεις τους salsa verde.

Διατηρούμε τις φόρμες ζεστές.

Σερβίρουμε αδειάζοντας το περιεχόμενο της φόρμας σε πιάτο και μοιράζουμε κατόπιν τα θαλασσινά, προσθέτοντας σπαράγγια, αγκινάρες και παντζάρια.

Τρώμε αμέσως περιχύνοντας με άφθονη salsa verde.

Το φαγητό της γιορτής και αγαπημένη σπεσιαλιτέ του πρώην Προέδρου της ιταλικής Δημοκρατίας Σάντρο Περτίνι.

Μια ζεστή «σαλάτα» λογής λογής λαχανικών (πατάτες, φασολάκια, καρότα, αγκινάρες, κολοκυθάκια, σπαράγγια) περιχυμένων από salsa verde (pesto μαϊντανού με κουκουνάρια), η οποία συνδυάζεται με ψάρια, αστακούς, καραβίδες, γαρίδες και όστρακα.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.