Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
1.200 γρ. μικρά καλαμαράκια
700 γρ. κολοκυθάκια
1 μεγάλη πατάτα
2 κλωναράκια δεντρολίβανου
Ζωμός λαχανικών
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι
Λευκό πιπέρι
Παρασκευή
Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμαράκια πολύ καλά.
Κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες την πατάτα και τα κολοκυθάκια.
Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι 1/2 φλιτζ.
ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια και την πατάτα για λίγα λεπτά.
Κατόπιν, τα σκεπάζουμε με ζωμό λαχανικών, αλατοπιπερώνουμε και τα μαγειρεύουμε μέχρι να γίνουν τρυφερά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα λιώνουμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα.
τα διατηρούμε ζεστά.
Σ ένα άλλο μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε 1/4 φλιτζ.
έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μαζί με το δεντρολίβανο.
Μόλις κάψει το λάδι, σοτάρουμε για 2-3 λεπτά τα καλαμαράκια και αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρουμε την κρέμα των κολοκυθιών, δίπλα τους τα καλαμαράκια, περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με ανθό αλατιού.
Ένα εξαιρετικό πιάτο, βασισμένο στην αξεπέραστη γεύση των πρώτων υλών και στον έξυπνο συνδυασμό τους.
Αυτά τα σπάνια κολοκυθάκια-τρομπέτες, μακρύτερα από κάθε άλλο είδος κολοκυθιού, έχουν απίστευτη γλύκα και άρωμα.
Γι αυτό, άλλωστε, ο Σιράκ και ο Μπλερ ζήτησαν δεύτερη μερίδα από τον σεφ Romolo Giordano.