Υλικά
30 γρ. ταραμάςΥλικά (για 1 μεγάλη ή 10 μικρές τηγανίτες)
75 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
2 κ.σ. νερό,
Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ζυμώνετε όλα τα υλικά μέχρι να διαλυθεί τελείως ο ταραμάς και να μην έχει σβόλους.
Χωρίζετε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και τηγανίζετε σε καυτό λάδι για 2 λεπτά την κάθε πλευρά.
Στη συνέχεια, αφήνετε τις τηγανίτες να «σταθούν» σε απορροφητικό χαρτί και τις σερβίρετε ζεστές.
Εναλλακτικά, μπορείτε να τηγανίσετε ένα μεγάλο κομμάτι ζύμης, σαν τηγανόψωμο.
Tip
Αν δεν νηστεύετε, προσθέστε στη ζύμη 1 αβγό
μαζί με 2 κ.σ σιμιγδάλι.