Υλικά
2 ασπράδια αβγών Υλικά (για 1 άτομο)
1 κρόκος
5 κ.γ. ψιλοκομμένα, φρέσκα αρωματικά χόρτα (π.χ. βασιλικός, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, άνηθος, μαϊντανός, φρέσκο κρεμμυδάκι, εστραγκόν, τσάιβ – σε όποιο συνδυασμό προτιμάτε)
Μια πρέζα ξερή ρίγανη
1 πρέζα μπούκοβο
1 κοφτή κουταλιά αλεύρι
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Διαλύουμε το αλεύρι σε 3 κουταλιές νερό.
Χτυπάμε μαζί τα ασπράδια, τον κρόκο, το αλεύρι και το αλάτι.
Προσθέτουμε τα φρέσκα αρωματικά χόρτα και το πιπέρι.
Στη συνέχεια αλείφουμε με ελαιόλαδο μια φόρμα για μάφιν και ρίχνουμε το μείγμα στις θήκες.
Ψήνουμε για 20 λεπτά.
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με λίγη horseradish και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο πάνω σε κάθε πιτάκι.
Εναλλακτικά, ρίχνουμε το μείγμα σε ρηχό ταψί που το έχουμε περάσει με λάδι και, όταν ψηθεί, το κόβουμε σε κομματάκια σαν κανονική πίτα.
Διατροφική αξιολόγηση
Θερμίδες 254.
Πιτάκια με αντιοξειδωτικά και λίγες θερμίδες.
Διατροφική αξιολόγηση συνταγών:
Μελίνα Σ.
Καριπίδου (MSc Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Yπεύθυνη Διαιτολογικού Τμήματος Κλινικής «Μητέρα»)