
Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
500 γρ. ζυμαρικά ολικής άλεσης
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουταλιές φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
\1 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη
1 φλιτζάνι καπνιστό σκουμπρί λαδιού σε λεπτά κομμάτια
1/2 φλιτζάνι πορτοκάλι χωρίς τις ίνες και τις μεμβράνες κομμένο πολύ ψιλό
1/2 φλιτζάνι παρμεζάνα σε φλούδες
1 κ.γ. ροζ πιπέρι
3/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μεγάλο πλατύ τηγάνι και σοτάρετε σε σιγανή φωτιά τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτετε το μαϊντανό, το δυόσμο τη ρίγανη και το σκουμπρί.
Ανακατεύετε και τραβάτε από τη φωτιά.
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνετε.
Όταν πρόκειται να σερβίρετε, ζεσταίνετε τη σάλτσα των αρωματικών χόρτων, ρίχνετε το πορτοκάλι και το ροζ πιπέρι κι ανακατεύετε.
Περιχύνετε τα ζυμαρικά, γαρνίροντας με τις φλούδες της παρμεζάνας.
Διατροφική αξία:
Ενέργεια/μερίδα 616 kcal
Φαγητό πολύ πλούσιο σε διαιτητικές ίνες και καλά λιπαρά οξέα.
Πολύ υψηλή είναι και η αντιοξειδωτική περιεκτικότητά του.
Διατροφική αξιολόγηση συνταγών:
Μελίνα Σ.
Καριπίδου (MSc Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Yπεύθυνη Διαιτολογικού Τμήματος Κλινικής «Μητέρα»)
Πολύ υψηλή είναι και η αντιοξειδωτική περιεκτικότητά του.
Καριπίδου (MSc Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Yπεύθυνη Διαιτολογικού Τμήματος Κλινικής «Μητέρα»)