Follow us

Τα τσιλίχουρδα της κυρα-Λένης (H Kερκυραίικη εκδοχή της μαγειρίτσας)

Τα τσιλίχουρδα της κυρα-Λένης (H Kερκυραίικη  εκδοχή της  μαγειρίτσας)

Υλικά

Υλικά (για 6-8 άτομα)

1.300-1.500 γρ. συκωταριά κατσικίσια

400 γρ. αντεράκια κατσικίσια

Κατσικίσια γλυκάδια (αν είναι δυνατόν)

2 μαρούλια

1 ματσάκι άνηθος

1 ματσάκι μάραθος

1 ματσάκι λάπαθα

1 ματσάκι σέσκουλα

3-4 λεπτά και τρυφερά πράσα, ψιλοκομμένα

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

1 ματσάκι καυκαλήθρες

1 ματσάκι παπαρούνες

1 ποτηράκι κρασιού χυμός λεμονιού (ή λιγότερο, αν δεν θέλετε να είναι πολύ ξινό)

2-3 επιπλέον λεμόνια για την προετοιμασία

1/2 ποτηράκι κρασιού εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τη συκωταριά σε κυβάκια, στο μέγεθος ενός μικρού καρυδιού.

Γυρίζουμε τα εντεράκια ανάποδα με μια βελόνα του πλεξίματος, τα πλένουμε πολύ καλά και τα αφήνουμε να σταθούν στο χυμό των επιπλέον λεμονιών για να ασπρίσουν.

Στη συνέχεια τα βάζουμε σ’ ένα σουρωτήρι για να στραγγίξουν καλά.

Τα πλέκουμε σε πλεξίδες ή τα κόβουμε σε μεγαλούτσικα κομμάτια (προσοχή: δεν τα ανοίγουμε με το ψαλίδι).

Βάζουμε τη συκωταριά (και τα γλυκάδια) σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, στην αρχή χωρίς τίποτα άλλο μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά της και στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και τα πράσα.

Τα αφήνουμε να μαραθούν για λίγο και τα σβήνουμε με το χυμό του λεμονιού.

Προσθέτουμε τα εντεράκια και περίπου ένα ποτηράκι του κρασιού νερό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά.

Λίγο πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα χορταρικά, ψιλοκομμένα.

Δεν ανακατεύουμε, αλλά κινούμε την κατσαρόλα ώστε να πάνε παντού.

Τα αφήνουμε για 10 λεπτά το πολύ, αν χρειάζεται αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.

Tip:
Τα τσιλίχουρδα δεν είναι σούπα, όπως η μαγειρίτσα.

Θυμίζουν στη σύσταση ένα υδαρές σπανακόρυζο.


Θυμίζουν στη σύσταση ένα υδαρές σπανακόρυζο.

Επίσης...

3 προτάσεις για "ιδιαίτερες" μπριζόλες

Εσύ έχεις φάει την μπριζόλα σου με τραχανά;

3 προτάσεις για νόστιμα γιουβαρλάκια

Μία σούπα με γιουβαρλάκια είναι ό,τι πρέπει για ένα cosy δείπνο κι εμείς έχουμε τρεις συνταγές που αξίζει να δοκιμάσετε.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

3 ωραίοι μεζέδες για την παρέα

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και μοιράσου τες με φίλους.

Οι πιο νόστιμες χοιρινές μπριζόλες

Δοκίμασε αυτές τις τρεις συνταγές και απογείωσε τη μπριζόλα σου.

3 λαχταριστές σούπες με κρέας

Με κιμά, κεφτεδάκια ή και λουκάνικο, αυτές οι σούπες είναι ό,τι πρέπει τώρα που πέφτει η θερμοκρασία.

3 πολίτικες συνταγές για το κυριακάτικο τραπέζι

Δοκιμάστε αυτές τις τρεις νόστιμες συνταγές της πολίτικης κουζίνας που είναι ό,τι πρέπει για το μεσημεριανό της Κυριακής.

Χοιρινά Κεφτεδάκια του Δήμου Μπαλόπουλου

Ο σεφ των Frater & Soror και ΦΒΚ παραδίδει μία εξαιρετικά νόστιμα συνταγή με πολλή προσωπικότητα πλην όμως σεβασμό στο πιάτο.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.