Follow us

Βοδινό γάστρας με σάλτσα κρεμμυδιού και μουστάρδας

Βοδινό γάστρας με σάλτσα κρεμμυδιού και μουστάρδας

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 βοδινά rib eye

Λίγο αλεύρι

1 φλιτζ. του καφέ ελαιόλαδο

2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα

2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες

3/4 κούπας σπιτικός ζωμός λαχανικών

1 κ.σ. μαύρη ζάχαρη

2 φρέσκα φύλλα δάφνης

6 κλαράκια φρέσκο θυμάρι

Φλούδα από 2 λεμόνια κομμένη σε λωρίδες

1 κούπα γιαούρτι ξινό

3 κ.σ. κόκκοι μουστάρδας

2 κ.σ. φρεσκοκομμένος μαϊντανός

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C.

Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το αλευρώνετε ελαφρά.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και αφού κάψει, ροδίζετε κομμάτια του βοδινού.


Βγάζετε το κρέας από το τηγάνι και σοτάρετε στο ίδιο λάδι τα κρεμμύδια, μέχρι να μαλακώσουν και να χρυσαφίσουν ελαφρώς, καθώς και το σκόρδο.

Ρίχνετε και το ζωμό λαχανικών και προσθέτετε τη δάφνη, το θυμάρι και τις φλούδες του λεμονιού.

Αφού πάρει μια καλή βράση το κατεβάζετε από τη φωτιά.

Βάζετε τα κομμάτια του βοδινού στη γάστρα και ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα.

Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C και ψήνετε με σκεπασμένη τη γάστρα για 30-40 λεπτά περίπου.

Τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος, ξεσκεπάστε τη γάστρα.

Βάζετε το κρέας στην πιατέλα και αδειάζετε τη σάλτσα από τη γάστρα σε ένα κατσαρολάκι.

Αφαιρείτε τα βότανα και το τοποθετείτε στη φωτιά να πάρει μια βράση.

Προσθέτετε το γιαούρτι και του κόκκους μουστάρδας και συνεχίζετε το βράσιμο για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας.

Αν χρειάζεται, προσθέτετε αλατοπίπερο.Τέλος, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως, ρίχνοντας τη σάλτσα πάνω από το κρέας.

Ρίχνετε και το ζωμό λαχανικών και προσθέτετε τη δάφνη, το θυμάρι και τις φλούδες του λεμονιού. Αφού πάρει μια καλή βράση το κατεβάζετε από τη φωτιά. Βάζετε τα κομμάτια του βοδινού στη γάστρα και ρίχνετε από πάνω τη σάλτσα. Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°C και ψήνετε με σκεπασμένη τη γάστρα για 30-40 λεπτά περίπου. Τα τελευταία 10 λεπτά του ψησίματος, ξεσκεπάστε τη γάστρα. Βάζετε το κρέας στην πιατέλα και αδειάζετε τη σάλτσα από τη γάστρα σε ένα κατσαρολάκι. Αφαιρείτε τα βότανα και το τοποθετείτε στη φωτιά να πάρει μια βράση. Προσθέτετε το γιαούρτι και του κόκκους μουστάρδας και συνεχίζετε το βράσιμο για περίπου 10 λεπτά σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας. Αν χρειάζεται, προσθέτετε αλατοπίπερο.Τέλος, προσθέτετε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως, ρίχνοντας τη σάλτσα πάνω από το κρέας.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.