Follow us

Φασολάδα λευκή με χόρτα εποχής αλά Βασίλης Καλίδης

Λάτρης της Nouveau Greek κουζίνας, ο chef του εστιατορίου Άνετον, μας δίνει δύο συνταγές: μια παραδοσιακή της βόρειας Ελλάδας και τη δική του δημιουργική πρόταση.

Φασολάδα λευκή με χόρτα εποχής αλά Βασίλης Καλίδης

Υλικά

Υλικά

250 γρ. φασόλια λευκά μέτρια

500 γρ. καυκαλήθρα καθαρισμένη

1 μάτσο σέσκουλα

1 μάτσο μυρώνια

2 καρότα

4-5 κλωνάρια σέλινο

1 μεγάλο κρεμμύδι

5-6 κλωνάρια άνηθο

1 καυτερή κόκκινη πιπερίτσα

200 ml ελαιόλαδο

χυμός 2 λεμονιών

1 κ.γλ. αλάτι

1 πρέζα ζάχαρη

Χρόνος προετοιμασίας 20΄

Χρόνος μαγειρέματος 1 ½ ώρες για 4 άτομα

Εκτέλεση

Βάζουμε τα φασόλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 4 λίτρα νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.

Μόλις πάρουν δύο τρεις βράσεις, τα σουρώνουμε, τα ξεπλένουμε και τα ξαναβράζουμε με 3 περίπου λίτρα νερό.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι κομμένο σε χοντρά κομμάτια, το καρότο σε ροδέλες και τη μισή ποσότητα ελαιόλαδου και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 45΄-1 ώρα.



Προσθέτουμε τις καυκαλήθρες, τα σκέσκουλα, τα μυρώνια και το σέλινο, χοντροκομμένα, αλάτι και ζάχαρη, και βράζουμε για15 λεπτά.

Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ανακατεύοντας απαλά.

Αλέθουμε 3-4 κουταλιές φασολάδας στο multi μαζί με το χυμό λεμονιών, αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσει η φασολάδα.

Σε μικρό αντικολλητικό τηγανάκι ροδίζουμε τις ροδέλες του λουκάνικου και μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπερίτσα.



Σερβίρουμε τη φασολάδα μοιράζοντας σε κάθε πιάτο το πικάντικο λουκάνικο.

Προσθέτουμε τις καυκαλήθρες, τα σκέσκουλα, τα μυρώνια και το σέλινο, χοντροκομμένα, αλάτι και ζάχαρη, και βράζουμε για15 λεπτά.

Κλείνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο ανακατεύοντας απαλά.

Αλέθουμε 3-4 κουταλιές φασολάδας στο multi μαζί με το χυμό λεμονιών, αδειάζουμε το μείγμα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τον ψιλοκομμένο άνηθο.

Ανακατεύουμε καλά μέχρι να χυλώσει η φασολάδα.

Σε μικρό αντικολλητικό τηγανάκι ροδίζουμε τις ροδέλες του λουκάνικου και μόλις πάρουν χρώμα προσθέτουμε την ψιλοκομμένη πιπερίτσα.

Σερβίρουμε τη φασολάδα μοιράζοντας σε κάθε πιάτο το πικάντικο λουκάνικο.

Επίσης...

Ρεβιθοκεφτέδες Σαµιώτικοι

Η συνταγή για σαμιώτικους ρεβιθοκεφτέδες.

Γρήγοροι Ρεβιθοκεφτέδες

Η συνταγή για γρήγορους ρεβιθοκεφτέδες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ρεβίθια µε Μανέστρα και Ταχίνι

Πώς θα φτιάξεις ρεβίθια µε µανέστρα και ταχίνι.

Γίγαντες Φούρνου

Πώς θα φτιάξεις γίγαντες φούρνου.

Ρεβίθια Φούρνου με Σπανάκι ή Άλλο Χόρτο

Πώς θα φτιάξεις ρεβίθια φούρνου με σπανάκι ή άλλο χόρτο.

Απλή Ρεβιθόπιτα

Πώς θα φτιάξεις ρεβιθόπιτα.

Φασόλια Μαυρομάτικα με Φρέσκα Χόρτα

Η συνταγή για φασόλια μαυρομάτικα με φρέσκα χόρτα.

Ρεβιθοκεφτέδες με Πατάτα και Βασιλικό

Η συνταγή για ρεβιθοκεφτέδες με πατάτα και βασιλικό.

Ζυμαρικά με Ρεβίθια

Πώς θα φτιάξεις ζυμαρικά με ρεβίθια.

Φασόλια στο Φούρνο με Πιπεριές και Ελιές

Πώς θα φτιάξεις φασόλια στο φούρνο με πιπεριές και ελιές.

Φασολάδα Μεθυσμένη

Η συνταγή για μία νόστιμη φασολάδα.

Φακές με Καλαμάρια

Η συνταγή για φακές με καλαμάρια.