Υλικά
300 γρ. κοτόπουλο φιλέτο, κομμένο σε μπουκιές για τη μαρινάδαΥλικά (για 4 άτομα)
4 κουταλιές σάλτσα σόγιας
2 κουταλιές καλαμποκέλαιο
1 κουταλιά σκόνη τζίντζερ
Αλάτι
Ελαιόλαδο για το τηγάνι
Συνοδευτικό ρύζι με λαχανικά (έτοιμο, σε συσκευασία)
Προετοιμασία: 15΄ Mαγείρεμα: 15΄
Εκτέλεση
Αναμειγνύετε τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μη μεταλλικό μπολ και μαρινάρετε τις μπουκιές κοτόπουλου για 10 λεπτά, γυρίζοντάς τες κατά διαστήματα.
Βράζετε συγχρόνως το ρύζι με τα λαχανικά.Ζεσταίνετε το λάδι.
Όταν κάψει, βάζετε τις μπουκιές κοτόπουλου.
Θα χρειαστείτε περίπου 15 λεπτά τηγανίζοντάς σε μονή σειρά.
Τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο και τις περνάτε σε καλαμάκια ανά 3 ή 4 ανάλογα με το μέγεθός τους .Σερβιρετε το ρύζι και βάζετε από πάνω τα σουβλάκια κοτόπουλου.