Υλικά
Υλικά για 4 άτομα
150 γρ. λιαστές ντομάτες
300 γρ. λευκό κατσικίσιο τυρί Μετσόβου, ή κατσικίσια φέτα Νέστου
1 κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
8 φύλλα spring rolls (ή φύλλο κρούστας)
1 κρόκος αβγού
Λίγο βούτυρο λιωμένο
Λίγο ξίδι ρυζιού
Για τη σάλτσα
100 γρ. φιστίκια cashew
15-20 φυλλαράκια βασιλικού
1 καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
2-3 κ.σ. ξίδι ρυζιού
Παρασκευή
Κόβουμε το τυρί σε ψιλές φέτες.
Διπλώνουμε τα φύλλα βάζοντας στο εσωτερικό τους δύο κομμάτια τυρί και δύο λιαστές ντομάτες.
Γλασάρουμε το φύλλο με τον κρόκο αβγού και το βούτυρο.
Το ψήνουμε σε φούρνο 150C για 10 λεπτά.
Στον πολυκόπτη προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά, το βασιλικό, τα casews, το ελαιόλαδο, το ξίδι, και τα χτυπάμε για 5 λεπτά.
Κατόπιν, προσθέτουμε στη σάλτσα το κρεμμυδάκι
Τα σερβίρουμε αμέσως και τα τρώμε, βουτώντας τα σπρινγκ ρολ στη σάλτσα τους.
Γεύση: Ηλιόλουστη, τραγανιστή νοστιμιά, που εκστασιάζεται με την ξινούτσικη πικάντικη γεμάτη άρωμα βασιλικού και φιστικιών κάσιους, γεύση της σάλτσας.