Υλικά
Υλικά
1 κ.σ. ψιλοκομμένα echalots (μικρά ξερά κρεμμύδια, με πολύ φίνα, σχεδόν ουδέτερη, γεύση, ελληνιστί: κρόμμυον το ασκαλονικόν)
Aπό 2 κ.σ. chervil (φραγκομαϊντανός) και ταραγκόν (εστραγκόν ή ελληνιστί δρακόντειον)
1 κλωναράκι θυμάρι
1 φύλλο δάφνη
3 κ.σ. ξίδι
Αλάτι, πιπέρι
125 γρ. βούτυρο κομμένο σε μικρά κομματάκια
2 αυγά (κρόκοι)
1 κ.σ. νερό
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
Παρασκευή
Σ’ ένα κατσαρολάκι τοποθετήστε το ξίδι μαζί με τα αρωματικά (εκτός από το chervil και το ταραγκόν), αλάτι, πιπέρι, και σιγοβράστε μέχρι το υγρό να μειωθεί στο ένα τρίτο.
Βγάλτε το από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει.
Ανακατέψτε τα αυγά με το νερό, τοποθετήστε το μείγμα σε κατσαρολάκι και ανακατέψτε, χτυπώντας το μείγμα πάνω σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Μόλις πήξουν τα αυγά, προσθέστε το ψιλοκομμένο βούτυρο σιγά σιγά, χτυπώντας συνεχώς.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το chervil και το ταραγκόν.
Ανακατέψτε καλά.
Το μείγμα αυτό δεν μπορεί να ξαναζεσταθεί, οπότε είτε το σερβίρετε αμέσως, είτε το διατηρείτε με πολύ προσοχή, ζεστό, σε μπεν-μαρί.