Follow us

Mπρουσκέτες καρπάτσιο μοσχάρι με μαγιονέζα ουασάμπι, σε συνταγή του Γιάννη Λουκάκου

Το φύρδην μίγδην των υλικών δεν κάνει το fusion, ακριβώς όπως και το ταίριασμα signe ρούχων δεν είναι haute couture. Με τη συνεργασία του Γιάννη Λουκάκου, σεφ στο εστιατόριο Semiramis του ομώνυμου ξενοδοχείου, και του Νεκτάριου Ντάλλα, μετρ στο «48 The Restaurant», σας προσκαλούμε σε ένα cocktail party-συνάντηση πολιτισμών. Στο πιάτο ή στο ποτήρι.

Mπρουσκέτες καρπάτσιο μοσχάρι με μαγιονέζα ουασάμπι, σε συνταγή του Γιάννη Λουκάκου

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

Kαρπάτσιο

200 γρ. μοσχάρι φιλέτο

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κ.γλ. μαύρο πιπέρι, χοντροκομμένο

Αλάτι


Μπρουσκέτες

12 φέτες χωριάτικο ψωμί

2 κ.σ. ελαιόλαδο

½ μπουκέτο ρόκα

1/4 κούπα μαγιονέζα

1/4 κ.γλ. πάστα ουασάμπι

Παρασκευή

Καρπάτσιο
Αλατίζουμε και πιπερώνουμε το φιλέτο.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

Σοτάρουμε το φιλέτο ώστε να αποκτήσει έντονο χρώμα και από τις δύο πλευρές, διατηρώντας το ωμό στο εσωτερικό του.

Το τυλίγουμε σε λεπτό, διαφανές, νάιλον περιτύλιγμα, κρυώνουμε καλά στο ψυγείο και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.

Μπρουσκέτες
Λαδώνουμε το ψωμί, το αλατίζουμε και το περνάμε από τη σχάρα.

Εναλλακτικά, μπορούμε να το τηγανίσουμε σε λίγο ελαιόλαδο.

Αναμιγνύουμε τη μαγιονέζα με την πάστα ουασάμπι.
Για το σερβίρισμα, στρώνουμε μερικά φύλλα ρόκας στο ψωμί και καλύπτουμε με τις φέτες καρπάτσιο.

Με τη μύτη ενός κουταλιού τοποθετούμε λίγη μαγιονέζα πάνω στο μοσχάρι.

Mπρουσκέτες καρπάτσιο μοσχάρι με μαγιονέζα ουασάμπι: Το βοδινό ταιριάζει εξαιρετικά με την πράσινη μουστάρδα από ντάικον, το γνωστό πλέον ουασάμπι των σούσι.

Η έντασή της απαλύνεται με σοφία, καθώς ενσωματώνεται στη μαγιονέζα.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.