Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
24 σαρδέλες φρέσκες
Λίγο θυμάρι φρέσκο
2 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί fume
Αλάτι και πιπέρι
Παρασκευή
Αφαιρούμε τα κεφάλια και ξεκοκαλίζουμε το ψάρι, φροντίζοντας ώστε να μην ξεκολλήσουν τα δύο μέρη του.
Μαρινάρουμε τις σαρδέλες στο κρασί, μαζί με το θυμάρι, για μια ώρα.
Προσοχή: Δεν αφήνουμε το ψάρι στο κρασί περισσότερο χρόνο, γιατί μπορεί να πάρει μια όχι πολύ ευχάριστη, μεταλλική γεύση.
Προαιρετικώς μπορούμε να το γαρνίρουμε με φρεσκοτηγανισμένα τσιπς και πικάντικη κρέμα αβοκάντο (το μεξικάνικο γουακαμόλε).