Υλικά
Υλικά
5 φρέσκα αβγά από κότες ελεύθερης βοσκής
Αλατοπίπερο
Φρέσκο χωριάτικο βούτυρο
Ψιλοκομμένα τσάιβς
1/2 φλιτζ. χαβιάρι μπελούγκα, κατά προτίμησιν από τη Βαλτική
4 λεπτές αλλά ζουμερές φέτες καπνιστού σολομού Νορβηγίας (ή Σκωτίας, ακόμα καλύτερα)
2 κ.σ. sour cream
Λεπτές φέτες ολόφρεσκου ψωμιού για τοστ
Παρασκευή
Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά μαζί με το αλατοπίπερο.
Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, και μόλις «αρπάξει» ελαφρά, προσθέτουμε τα αβγά.
Όταν έχει μισοψηθεί από κάτω η ομελέτα, προσθέτουμε τσάιβς και σολομό, και τη διπλώνουμε με απαλές κινήσεις, έτσι ώστε να μην χαλάσει το σχήμα της.
Σερβίρουμε αμέσως σε ζεστά πιάτα, στολίζουμε με το χαβιάρι και σερβίρουμε και τα καυτά τοστάκια ψωμιού, δίπλα στη sour cream.
Μία από τις μεγαλύτερες σεξουάλες της ιστορίας, ήταν η Μεγάλη Αικατερίνη, αυτοκράτειρα της Ρωσίας.
Μέχρι τα 77 της ξυπνούσε στις πέντε κάθε πρωί και έτρωγε μια ομελέτα με χαβιάρι, πίνοντας τσάι με βότκα.
Η ομελέτα που μας προτείνει η Αλιέντε έχει και σολομό, και είναι αυτοκρατορικότερη της Αυτοκράτειρας! Εάν, λοιπόν, το επόμενο πρωί ξυπνήσει στο σπίτι σας, ετοιμάστε της την ομελέτα της Μεγάλης Αικατερίνης και προσφέρετε την συνοδεία σαμπάνιας.
Το καλύτερο πρωινό μετά από μια ερωτική νύχτα.