Follow us

Η ομελέτα της αυτοκράτειρας

Μπαίνει. Την υποδέχεσαι ξυπόλητος. Φοράς ένα πουκάμισο από αιγυπτιακό βαμβάκι και μια βερμούδα. Απ το βάθος έρχεται το κεφάτο trip hop του Jay Jay Johanson, οσμές βασιλικού, ντομάτας και σκόρδου ξεμυτίζουν από την κουζίνα... Το ΕΥ σας προσκαλεί σε ένα αφροδισιακό δείπνο αποπλάνησης γυναίκας από άνδρα.

Η ομελέτα της αυτοκράτειρας

Υλικά

Υλικά

5 φρέσκα αβγά από κότες ελεύθερης βοσκής

Αλατοπίπερο

Φρέσκο χωριάτικο βούτυρο

Ψιλοκομμένα τσάιβς

1/2 φλιτζ. χαβιάρι μπελούγκα, κατά προτίμησιν από τη Βαλτική

4 λεπτές αλλά ζουμερές φέτες καπνιστού σολομού Νορβηγίας (ή Σκωτίας, ακόμα καλύτερα)

2 κ.σ. sour cream

Λεπτές φέτες ολόφρεσκου ψωμιού για τοστ

Παρασκευή

Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά μαζί με το αλατοπίπερο.

Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, και μόλις «αρπάξει» ελαφρά, προσθέτουμε τα αβγά.

Όταν έχει μισοψηθεί από κάτω η ομελέτα, προσθέτουμε τσάιβς και σολομό, και τη διπλώνουμε με απαλές κινήσεις, έτσι ώστε να μην χαλάσει το σχήμα της.

Σερβίρουμε αμέσως σε ζεστά πιάτα, στολίζουμε με το χαβιάρι και σερβίρουμε και τα καυτά τοστάκια ψωμιού, δίπλα στη sour cream.

Μία από τις μεγαλύτερες σεξουάλες της ιστορίας, ήταν η Μεγάλη Αικατερίνη, αυτοκράτειρα της Ρωσίας.

Μέχρι τα 77 της ξυπνούσε στις πέντε κάθε πρωί και έτρωγε μια ομελέτα με χαβιάρι, πίνοντας τσάι με βότκα.

Η ομελέτα που μας προτείνει η Αλιέντε έχει και σολομό, και είναι αυτοκρατορικότερη της Αυτοκράτειρας! Εάν, λοιπόν, το επόμενο πρωί ξυπνήσει στο σπίτι σας, ετοιμάστε της την ομελέτα της Μεγάλης Αικατερίνης και προσφέρετε την συνοδεία σαμπάνιας.

Το καλύτερο πρωινό μετά από μια ερωτική νύχτα.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.