Υλικά
Υλικά (για 1 άτομο)
Vinaigrette
1/8 φλιτζ. ξίδι κόκκινου κρασιού
Xυμός ½ λεμονιού
2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
3 σκ. σκόρδο confit
Aλάτι και πιπέρι
1 φλιτζ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
Σαλάτα
1/4 μικρό μαρούλι romaine
1/4 καρδιά από κόκκινα αντίβ
30 γρ. μικρά παντζάρια (μαγειρεμένα με παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, κομμένα σε τέταρτα)
30 γρ. κιτρινοφάσουλα (αποφλοιωμένα, κρύα, κομμένα σε τεμάχια 3 εκατοστών)
30 γρ. αρακάς (αποφλοιωμένος, κρύος και κομμένος σε τεμάχια 3 εκατ.)
45 γρ. τυρί φέτα, κομμένο σε κυβάκια 0,5 εκατ.
5 ελιές Καλαμάτας κομμένες σε τέταρτα χωρίς το κουκούτσι, μικρά βότανα (πρασουλίδα, άνηθος, μαϊντανός και βασιλικός)
Παρασκευή
Για τη vinaigrette, πολτοποιείτε τα 5 πρώτα υλικά στο μπλέντερ και αραιώνετε ρίχνοντας αργά το παρθένο ελαιόλαδο, καθώς χτυπάτε ελαφρά.
Για τη σαλάτα, βάζετε τα λαχανικά και τα βότανα σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε με το 1/8 περίπου του dressing, έτσι ώστε να καλύπτονται όλα ομοιόμορφα.
Ελληνική σαλάτα «Ανθός»: Για τον Μιχάλη Ψιλάκη, η μαγειρική συμβαίνει.
Δεν διδάχθηκε τεχνικές, αλλά οι συνδυασμοί στα πιάτα του είναι μοναδικοί.
Όταν ο κόσμος τον ρωτάει πώς ξέρει να συνδυάζει τα υλικά, απαντά: «Απλώς ξέρω.
Δεν μπορώ να αιτιολογήσω το γιατί».
Το μυστικό στη σαλάτα είναι να ανακατευτούν πολύ καλά τα υλικά, ώστε η βινεγκρέτ να πάει παντού.