Follow us

Ελληνική σαλάτα «Ανθός» του σεφ Μιχάλη Ψιλάκη

Μόλις 37, είναι αυτή τη στιγμή το πιο hot όνομα στη Νέα Υόρκη και δίνει νέα διάσταση στην ελληνική κουζίνα. Ο Μιχάλης Ψιλάκης, Έλληνας δεύτερης γενιάς, έχει τραβήξει πάνω του το ενδιαφέρον όλων των κριτικών γεύσης, φέτος πήρε ένα αστέρι Michelin για το εστιατόριό του «Anthos», εξελέγη «καλύτερος νέος σεφ», ενώ τρία διαφορετικά περιοδικά τον ανέδειξαν «σεφ της χρονιάς». Κατά τη διάρκεια ενός σπουδαίου γαστρονομικού event, το οποίο έλαβε χώρα στο Sani Resort στη Χαλκιδική, τον συνάντησα την ώρα πο

Ελληνική σαλάτα «Ανθός» του σεφ Μιχάλη Ψιλάκη

Υλικά

Υλικά (για 1 άτομο)

Vinaigrette

1/8 φλιτζ. ξίδι κόκκινου κρασιού

Xυμός ½ λεμονιού

2 κ.σ. μουστάρδα Dijon

3 σκ. σκόρδο confit

Aλάτι και πιπέρι

1 φλιτζ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

Σαλάτα

1/4 μικρό μαρούλι romaine

1/4 καρδιά από κόκκινα αντίβ

30 γρ. μικρά παντζάρια (μαγειρεμένα με παρθένο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, κομμένα σε τέταρτα)

30 γρ. κιτρινοφάσουλα (αποφλοιωμένα, κρύα, κομμένα σε τεμάχια 3 εκατοστών)

30 γρ. αρακάς (αποφλοιωμένος, κρύος και κομμένος σε τεμάχια 3 εκατ.)

45 γρ. τυρί φέτα, κομμένο σε κυβάκια 0,5 εκατ.

5 ελιές Καλαμάτας κομμένες σε τέταρτα χωρίς το κουκούτσι, μικρά βότανα (πρασουλίδα, άνηθος, μαϊντανός και βασιλικός)

Παρασκευή

Για τη vinaigrette, πολτοποιείτε τα 5 πρώτα υλικά στο μπλέντερ και αραιώνετε ρίχνοντας αργά το παρθένο ελαιόλαδο, καθώς χτυπάτε ελαφρά.

Για τη σαλάτα, βάζετε τα λαχανικά και τα βότανα σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύετε με το 1/8 περίπου του dressing, έτσι ώστε να καλύπτονται όλα ομοιόμορφα.


Ελληνική σαλάτα «Ανθός»: Για τον Μιχάλη Ψιλάκη, η μαγειρική συμβαίνει.

Δεν διδάχθηκε τεχνικές, αλλά οι συνδυασμοί στα πιάτα του είναι μοναδικοί.

Όταν ο κόσμος τον ρωτάει πώς ξέρει να συνδυάζει τα υλικά, απαντά: «Απλώς ξέρω.

Δεν μπορώ να αιτιολογήσω το γιατί».

Το μυστικό στη σαλάτα είναι να ανακατευτούν πολύ καλά τα υλικά, ώστε η βινεγκρέτ να πάει παντού.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.