Υλικά
Υλικά
1 μέτριος λαγός
600 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου
300 γρ. μανιτάρια ολόκληρα
1 κουταλιά βούτυρο
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι-πιπέρι
Για τη μαρινάδα
1 λίτρο κόκκινο κρασί
1 κουταλιά θυμάρι
5-6 σκελίδες σκόρδο, κοπανισμένες
1 μεγάλο καρότο σε φέτες
2 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
300 γρ. δαμάσκηνα με κουκούτσι
10 κόκκοι πιπέρι
2 κουταλιές ελαιόλαδο
Παρασκευή
Καθαρίζουμε το λαγό και τον τοποθετούμε σε μπολ, μαζί με τα υλικά της μαρινάδας, στο ψυγείο.
Γυρίζουμε το λαγό μέσα στη μαρινάδα κάθε 5 λεπτά, για μία ώρα, και κατόπιν όσο πιο συχνά γίνεται.
Την επομένη, στραγγίζουμε το λαγό, βάζουμε το λάδι με το βούτυρο να «κάψουν», και τον ροδίζουμε.
Αποσύρουμε το λαγό από την κατσαρόλα και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, τα μανιτάρια και τα δαμάσκηνα της μαρινάδας.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα τα υλικά και ξαναβάζουμε το λαγό.
Σουρώνουμε το κρασί από τη μαρινάδα, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα, την κλείνουμε και αφήνουμε το λαγό να σιγοψήνεται, για 1 ώρα περίπου.
Ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια, τα κρεμμυδάκια και τα δαμάσκηνα, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο, μέχρι η σάλτσα να χυλώσει, και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.