Follow us

Διάφανος «πελτές» πορτοκαλιού, με σιρόπι

Ένας «κοιλιόδουλος» που χαίρεται το φαγητό όπως άλλοι το «Μαγεμένο Αυλό» του Μότσαρτ, γράφει το πρώτο του γαστρονομικό μυθιστόρημα. Πριν το «Μην πληρώσετε… είναι όλα δικά μου!» εκτεθεί στα βιβλιοπωλεία, το «ΕΥ» πρωτο-παρουσιάζει «δημόσιες» και ανέκδοτες συνταγές του ήρωά του.

Διάφανος «πελτές» πορτοκαλιού, με σιρόπι

Υλικά

Υλικά (για 8 άτομα)

2 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

1 κ.σ. ζάχαρη

1 3/4 φλιτζ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος

6 κ.σ. κορν φλάουερ

1 φλιτζ. ζάχαρη

1 φλιτζ. νερό

Παρασκευή

Ανακατεύουμε το ξύσμα πορτοκαλιού με την κουταλιά ζάχαρη και τα αφήνουμε να γίνουν ένα σώμα μέσα σε ένα κατσαρολάκι.

Διαλύουμε το κορν φλάουερ σε ένα φλιτζάνι νερό και το προσθέτουμε στο κατσαρολάκι.

Το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς, ρίχνοντας σιγά σιγά το χυμό πορτοκαλιού και τη ζάχαρη.

Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να σχηματιστεί μια κρέμα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να γίνει η κρέμα εντελώς λεία.

Βάζουμε την κρέμα σε ένα μπολ (διαμέτρου 17 εκ.

περίπου), αφού κρυώσει, και την βάζουμε στο ψυγείο.

Γαρνίρισμα
Κόβουμε σε λεπτά, μακρόστενα κομμάτια τη φλούδα του πορτοκαλιού (αρκούν οι φλούδες 2 πορτοκαλιών).

«Δένουμε» ένα σιροπάκι με 1 1/2 ποτήρι νερό και 8 κουταλιές ζάχαρη, 1 πρέζα κανέλα, 2 γαρίφαλα και 1 ποτηράκι Grand Marnier.

Ρίχνουμε μέσα τα μπαστουνάκια του πορτοκαλιού και τα αφήνουμε να βράσουν.

Αφού δέσει το σιρόπι, το απομακρύνουμε από τη φωτιά για να κρυώσει.

Σερβίρουμε το διάφανο «πελτέ», αφού τον περιχύνουμε με το σιρόπι του.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Γλυκιά Πίτσα με Φιστικοβούτυρο και Μπανάνα

Η συνταγή για γλυκιά πίτσα με φιστικοβούτυρο και μπανάνα.

Μηλόπιτα Νηστίσιµη

Η συνταγή για νηστίσιμη μηλόπιτα.

Δαµάσκηνα µε Μαστίχα και Κρέµα Γιαουρτιού

Πώς θα φτιάξεις δαµάσκηνα µε µαστίχα και κρέµα γιαουρτιού.

Ρολό Μήλου

Πώς θα φτιάξεις το πιο νόστιμο ρολό μήλου.

Γλυκιά Πίτα µε Ξερά Φρούτα και Καρπούς

Η συνταγή για γλυκιά πίτα με ξερά φρούτα και καρπούς.

Πίτα µε Βερίκοκα και Χουρµάδες

Η συνταγή για πίτα με βερίκοκα και χουρμάδες.

Ανάποδο Κέικ με Ροδάκινα και Αμύγδαλα

Ένα βολικό ανάποδο κέικ, που καταδέχεται να κάνει παρέα με όλα τα φρούτα: και με μήλα και με ροδάκινα και με αχλάδια και με φράουλες και με βερίκοκα και με νεκταρίνια.

Δαμάσκηνα με Κρέμα

Βελούδινη και ευωδιαστή κρέμα, σχεδόν ημίρρευστη, φαίνεται σαν να μην περιέχει αλεύρι ή κορν φλάουρ, τρώγεται υπέροχα τόσο ζεστή όσο και κρύα.