Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
8 αβγά
4 καρότα
4 κολοκύθια
4 φρέσκα κρεμμύδια
2 κόκκινες πιπεριές
1 αγγούρι
1 ματσάκι κόλιαντρο
1 lemon grass
Λίγο τζίντζερ
100 γρ. βούτυρο
100 γρ. ελαιόλαδο
Λίγο σουσαμέλαιο
Τσίλι
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια κάθε αβγού και τα κρατάμε χωριστά.
Τηγανίζουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι (σιγανή φωτιά) με λάδι και βούτυρο τα τέσσερα ασπράδια χωρισμένα μεταξύ τους.
Όταν πήξουν, βάζουμε σε κάθε ασπράδι από έναν κρόκο στο κέντρο του και ρίχνουμε πάνω τους καυτό λάδι μέχρι να ασπρίσουν ελαφρώς.
Τότε, αφαιρούμε τα αβγά και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε, ψιλοκομμένα σε κύβους, το καρότο, το κολοκύθι το κρεμμύδι και την κόκκινη πιπεριά.
Πασπαλίζουμε με λίγο σουσαμέλαιο και ύστερα προσθέτουμε ψιλοκομμένο κόλιαντρο, Iemon grass και λίγο τζίντζερ με τσίλι.
Έξω από τη φωτιά, προσθέτουμε στα λαχανικά αγγούρι ψιλοκομμένο και τα σερβίρουμε ως γαρνιτούρα.