Follow us

Γαρίδες με τσάτνεϊ, καραμελωμένο κουνουπίδι και αφρό από κάρι

Αέρινοι σαν την κορυφή του κύματος, μοδάτοι σαν κολεξιόν Άνοιξη - Καλοκαίρι 2004, εκφραστικοί σαν αυθόρμητο παιδί, οι αφροί ανανεώνουν τη γαστρονομική σκηνή με αιθέρια έκπληξη και πολλή γεύση. Έξι από τους καλύτερους Έλληνες σεφ βγάζουν απ τις κουζίνες των εστιατορίων τους αφρώδη ποιήματα - χαρείτε τα επιτόπου ή επιδοθείτε σε ασκήσεις... κρόουλ στο σπίτι σας.

Γαρίδες με τσάτνεϊ, καραμελωμένο κουνουπίδι και αφρό από κάρι

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

8 γαρίδες Νο 8

100 γρ. κουνουπίδι, τσάτνεϊ

375 γρ. αχλάδι κομμένο

60 γρ. μήλο κομμένο

125 γρ. ντομάτα καθαρισμένη και κομμένη

60 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο

60 γρ. σταφίδα μαύρη

1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού

100 γρ. ζάχαρη

1/4 κ.γλ. κανέλα

1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο

1/4 κ.γλ. καγέν

15 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο

150 ml ξίδι λευκό

1 πρέζα σαφράν

Χυμός από 1 πορτοκάλι

Αφρός από κάρι

60 ml σουσαμέλαιο

6 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα

60 γρ. τζίντζερ ψιλοκομμένο

117 ml μιρίν

2 στελέχη φρέσκο lemongrass (ή 1 αποξηραμένο)

117 ml ρυζόξιδο

Ξύσμα από 2 λάιμ

Χυμός από 2 λάιμ

474 ml γάλα καρύδας

2 κ.γλ. πάστα κάρι

Παρασκευή

Τσάτνεϊ
Σε μια κατσαρόλα ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός από το αχλάδι, και σιγοβράζουμε για 1 ώρα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να γίνει μαρμελάδα.

Προσθέτουμε τα αχλάδια και συνεχίζουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 ακόμη λεπτά.

Αφρός από κάρι: Βάζουμε σε τηγάνι το σουσαμέλαιο με το κρεμμύδι, το σκόρδο, το τζίντζερ και το Iemongrass.

Σοτάρουμε ελαφρώς, χωρίς να πάρουν χρώμα.

Προσθέτουμε το μιρίν, το ρυζόξιδο, το ξύσμα, και συμπυκνώνουμε στο μισό.

Βάζουμε το γάλα καρύδας και το κάρι και τελειώνουμε με το χυμό λάιμ.

Σουρώνουμε και αφήνουμε το υγρό να κρυώσει.

Κατόπιν, το ρίχνουμε στο σιφόνι, φορτώνουμε την αμπούλα και το διατηρούμε σε θερμοκρασία δωματίου.

Κουνουπίδι
Κόβουμε το κουνουπίδι σε λεπτές φέτες και το σοτάρουμε σε βούτυρο μέχρι να ροδίσει.

Πασπαλίζουμε με ζάχαρη να καραμελώσει.

Γαρίδες
Καθαρίζουμε, αλατοπιπερώνουμε τις γαρίδες και τις σοτάρουμε σε βούτυρο για 2 λεπτά περίπου από την κάθε πλευρά.

Συνταγή: Γιάvvnς Σολάκnς (Big Deals)

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.