Υλικά
Υλικά
Φουαγκρά με κεράσια γκλασέ και κινέζικη πιπεριά
200 γρ. φουαγκρά
100 γρ. κεράσια
100 γρ. πιπεριά Σετσουάν
5 cl ζωμός κότας
2 cl γλυκό κρασί vinsanto
Χοντρό αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ελαιόλαδο
Pink Panther
56 γρ. βότκα
Μια μικρή δόση γρεναδίνη
25 γρ. χυμός γκρέιπφρουτ
Παρασκευές
Φουαγκρά με κεράσια γκλασέ και κινέζικη πιπεριά.
Με ένα κοφτερό μαχαίρι που έχουμε εμβαπτίσει σε ζεστό νερό, κόβουμε το φουαγκρά σε φέτες πάχους 3 χιλ.
Κόβουμε τα κεράσια στα δύο και αφαιρούμε τα κουκούτσια.
Σοτάρουμε ελαφρώς τα κεράσια σε λίγο λάδι και προσθέτουμε το ζωμό, το βινσάντο και τις πιπεριές.
Βράζουμε μέχρι το υγρό να γίνει σιρόπι.
Βάζουμε από λίγα κεράσια σε ένα κινέζικο πορσελάνινο κουταλάκι.
Σοτάρουμε το φουαγκρά σε ένα καυτό και στεγνό τηγάνι για 1 λεπτό από κάθε πλευρά και προσθέτουμε πιπέρι.
Βάζουμε μια φέτα φουαγκρά πάνω από τα κεράσια και πασπαλίζουμε με νιφάδες χοντρού αλατιού.
Pink Panther
Βάζουμε τα υλικά σε ένα σέικερ και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε σε ποτήρια μαρτίνι.