Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
800 γρ. καρέ χοιρινό
8 κ.σ. αλεύρι πατάτας
2 φλιτζ. ξίδι από τη Μήλο
2 1/2 καρότα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 μικρά κομμάτια φρέσκο τζίντζερ, ψιλοκομμένα
12 κ.σ. ζάχαρη
4 κ.γλ. αλάτι
4 κ.γλ. chilly sauce
Εκτέλεση
Κόβουμε το χοιρινό καρέ σε λεπτές λωρίδες (ζουλιέν).
Το ανακατεύουμε με το αλεύρι πατάτας και το τηγανίζουμε με πολύ λάδι (deep frying), μέχρι να γίνει τραγανό.
Βάζουμε όλα τα άλλα υλικά στο γουόκ, εκτός από το καρότο και το φρέσκο κρεμμυδάκι, και προσθέτουμε το χοιρινό.
Ανακατεύουμε σε δυνατή φωτιά.
Τέλος, ως γαρνιτούρα, προσθέτουμε το καρότο ψιλοκομμένο σε λωρίδες και το φρέσκο κρεμμυδάκι.
Είναι το κορυφαίο εξωτικό εστιατόριο της χώρας και το δεύτερο εστιατόριο του Elounda Beach που βραβεύεται στους Χρυσούς Σκούφους (5η θέση): εντυπωσιακή επίδοση για ένα ξενοδοχείο που αποδεικνύει ότι δίνει ιδιαίτερο βάρος στη γαστρονομία του.
Σεφ του από το 1999, ο γνωστός μας (και από το White Elephant) Tony Doan Dan.
Το ντεκόρ είναι ένας απολαυστικός συνδυασμός φιλικής πολυτέλειας και εξωτισμού με ατού τις αναπαυτικές ρατάν πολυθρόνες και ένα ταβάνι που θυμίζει έναστρο ουρανό αλλά και έξω, δίπλα στη θάλασσα, το σκηνικό είναι μαγευτικό.
Η πολυνησιακή κουζίνα του Doan Dan συνδυάζει μοναδικά την ένταση με την κομψότητα, ενώ n άριστη τεχνική της απογειώνει ακόμη και τα πιο απλά πιάτα, όπως το κλασικό crispy pork, που επιλέγει για το ΕΥ.
Ο σεφ προτείνει επίσης έξοχα πιάτα όπως οι lίme shrimps ή ο πικάντικος αστακός χοϊσίν, αλλά και άψογα σούσι.