Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
20 γαρίδες Νο 2
150 γρ. φασόλια μαυρομάτικα
3 σκ. σκόρδο
Δεντρολίβανο
Pepperoncino (καυτερή ιταλική πιπεριά)
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Αφήνουμε τα φασόλια για μια νύχτα σε κρύο νερό.
Τα βράζουμε, ξεκινώντας με κρύο αλατισμένο νερό, για 40 περίπου λεπτά.
Όταν βράσουν, τα περνάμε στο blender με λίγο από το νερό τους, προσθέτοντας το σκόρδο, το δεντρολίβανο και λίγο pepperoncino, που προηγουμένως έχουμε τσιγαρίσει με λίγο ελαιόλαδο, και τα φιλτράρουμε στο σινουά.
Βράζουμε τις γαρίδες στον ατμό και τις γαρνίρουμε με λάδι αρωματισμένο με δεντρολίβανο.
Παρουσίαση
Τοποθετούμε την passatina των φασολιών στο πιάτο και πάνω 4 γαρίδες, λίγο πιπέρι, ελαιόλαδο και 2-3 φυλλαράκια δεντρολίβανου...
Το Etrusco άνοιξε το 1992 ο Ιταλός πατέρας του νυν σεφ Έκτορα Μποτρίνι (η μητέρα του είναι Κερκυραία), Ετρούσκο, που για πολλά χρόνια γύριζε τον κόσμο ως executive chef των Club Mediterranee.
Πριν από πέντε χρόνια ανέλαβε την κουζίνα ο Έκτωρ και, με ατού τη σπάνια αρμονία των υλικών και την υψηλού επιπέδου τεχνική, το απογείωσε.
Το περιβάλλον είναι γοητευτικό, όχι μόνο έξω στην κομψή υπερυψωμένη αυλή, αλλά και μέσα στην -πρόσφατα- ανακαινισμένη σάλα του.
Εδώ θα δοκιμάσετε πολλά προϊόντα δικής τους παρασκευής: από τα έξοχα αλλαντικά που φτάχνουν κάθε χειμώνα έως το πολύ καλό βαλσαμικό τους ξίδι.
Στο Etrusco, δεύτερο καλύτερο εστιατόριο εκτός Αθήνας για το 2003, θα δοκιμάσετε και πολλά κορυφαία πιάτα μιας κουζίνας που στηρίζεται ταυτόχρονα στην απλότητα και την έμπνευση.
Όπως η νεραντζοσαλάτα με γαρίδες μαρινάτες, αβγοτάραχο και ζελατίνα εσπεριδοειδών, την οποία αγαπά ιδιαίτερα ο Έκτωρ (αλλά και εμείς), ή το καρέ αρνιού με τραγανά τσιπς από την πέτσα του και σος από κόκκινο κρασί, μέλι και δεντρολίβανο.