Follow us

Βαγγέλnς Γαλέvος: Σολομός tataki με ikura, σπαράγγια, ρόκα και ελαφριά σάλτσα μουστάρδας

Οι σεφ των 10 καλύτερων εστιατορίων της Ελλάδας εκτός Αθήνας (Χρυσοί Σκούφοι 2003) εμπιστεύονται στο ΕΥ το καλύτερο πιάτο της κουζίνας τους. Αυτό που δεν πρέπει για κανένα λόγο να λείπει από το δείπνο σας, αν καθίσετε το καλοκαίρι στα τραπέζια τους.

Βαγγέλnς Γαλέvος: Σολομός tataki με ikura, σπαράγγια, ρόκα και ελαφριά σάλτσα μουστάρδας

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

400 γρ. σολομός

60 γρ. ikura (αβγά σολομού)

80 γρ. σπαράγγια

40 γρ. βούτυρο

40 γρ. ρόκα

120 γρ. βινεγκρέτ

40 γρ. μουστάρδα dijon

40 γρ. νερό

Εκτέλεση

Αναμιγνύουμε τη μουστάρδα, τη βινεγκρέτ και το νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση.

Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.

Κόβουμε το φιλέτα του σολομού σε τρία ομοιόμορφα κομμάτια, τα οποία σοτάρουμε με 10 γρ.

βούτυρο σε πολύ δυνατή φωτιά, ώστε να πάρουν χρώμα εξωτερικά και να παραμείνουν ζουμερά εσωτερικά.

Στο ίδιο τηγάνι σοτάρουμε τα σπαράγγια με 10 γρ.

βούτυρο, τόσο, ώστε απλώς να ζεσταθούν.

Προσθέτουμε τη σάλτσα, τη δένουμε με το υπόλοιπο βούτυρο και δίνουμε μια γρήγορη βράση.

Σερβίρουμε πρώτα στο πιάτο τα σπαράγγια, από πάνω τα φρέσκα φύλλα της ρόκας και στην κορυφή τα φιλέτα του σολομού.

Περιχύνουμε με λίγη σάλτσα το σολομό και την περισσότερη στο γύρω μέρας του πιάτου.

Τέλος, μοιράζουμε το ikura στην κορυφή των φιλέτων του σολομού.

Βαγγέλnς Γαλέvος: Σολομός tataki με ikura, σπαράγγια, ρόκα και ελαφριά σάλτσα μουστάρδας

Καθισμένοι σε μια πανέμορφη αυλή που συνδυάζει την κυκλαδίτικη λιτότητα με japanese στοιχεία, απολαμβάνετε sushi κορυφαίας ποιότητας, με πανοραμική θέα στη χώρα της Μυκόνου.

Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο; Τα Belvedere Sushi (10η θέση στους Χρυσούς Σκούφους) είναι τα πιο ατμοσφαιρικό και ένα από τα κορυφαία sushi bar της Ελλάδας.

Τα ψάρια είναι ολόφρεσκα, κόβονται σωστά και τα ρολά τυλίγονται άψογα.

Δοκιμάστε τα ευρηματικά queen of the fish roll με σολομό, μάνγκο, αγγούρι, σος τσίλι και σουσάμι, αλλά και τα πολύ πετυχημένα tempura rolls με γαρίδα τεμπούρα.

Δεν είναι όμως μόνο τα sushi.

Ο νεαρός σεφ Βαγγέλης Γαλένος (παλιός συνεργάτης του Γιάννη Μπαξεβάνη) προτείνει μια ενδιαφέρουσα κουζίνα, που συνδυάζει τα μεσογειακά με τα εξωτικά στοιχεία, με πιάτα όπως ο σολομός τατάκι με αβγά σολομού, ρόκα και φίνα σος μουστάρδας και το μενταγιόν αστακού με σος πόνζου και κρύα νουντλς.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.