Follow us

Jean-charles Metayer: Καλκάνι φούρνου με τρούφες

Οι σεφ των 10 καλύτερων εστιατορίων της Ελλάδας εκτός Αθήνας (Χρυσοί Σκούφοι 2003) εμπιστεύονται στο ΕΥ το καλύτερο πιάτο της κουζίνας τους. Αυτό που δεν πρέπει για κανένα λόγο να λείπει από το δείπνο σας, αν καθίσετε το καλοκαίρι στα τραπέζια τους.

Jean-charles Metayer: Καλκάνι φούρνου με τρούφες

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

1 φιλέτο καλκάνι 600 γρ.

80 γρ. τρούφες

1/2 φιάλη Porto

25 cl ζωμός από κοτόπουλο

100 γρ. βούτυρο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε το φιλέτο καλκάνι σε 4 κομμάτια και τα αλείφουμε με τα 30 γρ.

βούτυρο το αλάτι και το πιπέρι.

Ψήνουμε τα φιλέτα σε φούρνο στους 250 βαθμούς για 10 λεπτά.

Φυλάμε τα φιλέτα στη ζέστη έως ότου ετοιμάσουμε τη σάλτσα.

Σάλτσα
Βράζουμε το Porto σε κατσαρόλα με ψιλοκομμένη την τρούφα, εωσότου απομείνουν τα 3/4 του μίγματος, και προσθέτουμε το ζωμό κοτόπουλου αφήνοντος να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, αλάτι και πιπέρι, και σερβίρουμε με πουρέ πατάτα.

Jean-charles Metayer: Καλκάνι φούρνου με τρούφες

Το γκουρμέ εστιατόριο του καινούργιου και πολυτελέστατου The Peninsula αποπνέει αύρα κλασσικής πολυτέλειας.

Επικεφαλής της κουζίνας, ένας από τους μεγάλους μετρ των θαλασσινών γεύσεων στη Γαλλία, ο Jacques Le Divellec (δύο αστέρια Michelin από το 1978 στο ομώνυμο εστιατόριό του), που περνάει ένα με δύο μήνες κάθε χρόνο.

Σεφ του εστιατορίου, ο νεαρός βοηθός του Le Divellec, Jean-Charles Metayer.

Η κουζίνα που προτείνουν στο Kalypso (4ο στους Χρυσούς Σκούφους) βασίζεται στα προϊόντα της θάλασσας και χαρακτηρίζεται από τεχνική υψηλού επιπέδου, η οποία φαίνεται σε πιάτα «απλά», όπως το λαβράκι σε κρούστα αλατιού με δεντρολίβανο ή τα μύδια με κάρι που μας προτείνει ο Metayer.

Το δημιουργικό ταλέντο του σεφ όμως ξεδιπλώνεται με πιάτα που συνδυάζουν ψάρι με φουαγκρά ή μανιτάρια, όπως το θαυμάσιο τουρνεντό τόνου με φουαγκρά σοτέ, ή την επιλογή του για το ΕΥ, το καλκάνι φούρνου με τρούφες.

Την εικόνα του grand restaurant συμπληρώνει και η εντυπωσιακή λίστα κρασιών με τις εκατοντάδες επιλογές.

(Ελούντα, 2841041903)

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.