Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
4 μπούτια πάπιας
100 ml ελαιόλαδο
3 κρεμμύδια (κομμένα)
1/2 κ.γλ. κουρκουμά
1 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 κ.γλ. ζάχαρη
1 κ.γλ. ξερό κόλιαντρο, τριμμένο
1 κ.γλ. τζίντζερ ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
Σερβίρισμα
150 γρ. ζεματισμένα αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα)
25 γρ. σουσάμι
4 ξινόμηλα Granny Smith
100 ml νερό αρωματισμένο με πορτοκάλι
Παρασκευή
Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε κρεμμύδι, κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.
Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά ανακατεύουμε περιοδικά.
Το κρατάμε στην άκρη.
Αφαιρούμε το λίπος που περισσεύει από το κρέας και το πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.
Ζεσταίνουμε μια μεσαία βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα, βάζουμε την πάπια και την σοτάρουμε για 5 συνολικά λεπτά απ όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κόλιαντρο και το τζίντζερ, σκεπάζουμε με νερό, βάζουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 45-60 λεπτά.
Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στο τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη.
Στο ίδιο τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα, και το κρατάμε στην άκρη.
Βγάζουμε τα μπούτια της πάπιας από την κατσαρόλα και αφαιρούμε το λίπος από το ζωμό.
Σε ένα ειδικό μαροκινό πήλινο πιάτο ταζίν (ή σε κατσαρόλα) στρώνουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τα μπούτια και το 1/4 του ζωμού.
Το βάζουμε να πάρει βράση σκεπασμένο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Καθαρίζουμε τα μήλα, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε λεπτές οριζόντιες φέτες.
Βάζουμε το μήλο γύρω από το κρέας, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.
Πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε το πορτοκαλόνερο, τα αμύγδαλα και το σουσάμι.