Follow us

Ταζίν πάπιας με μήλα και αμύγδαλα

Ο Δημήτρης Αντωνόπουλος μπαίνει στο πιο trendy λονδρέζικο εστιατόριο και αλα(χ)φιάζεται με την ανατολίτικη αλεγκρία του. Πρόσκληση σε ένα σούπερ σέξι γαστρονομικό πάρτι με τις μαροκινές συνταγές του «Momo».

Ταζίν πάπιας με μήλα και αμύγδαλα

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 μπούτια πάπιας

100 ml ελαιόλαδο

3 κρεμμύδια (κομμένα)

1/2 κ.γλ. κουρκουμά

1 κ.γλ. αλάτι

1/2 κ.γλ. πιπέρι φρεσκοτριμμένο

1 κ.γλ. ζάχαρη

1 κ.γλ. ξερό κόλιαντρο, τριμμένο

1 κ.γλ. τζίντζερ ψιλοκομμένο

Αλάτι και πιπέρι

Σερβίρισμα

150 γρ. ζεματισμένα αμύγδαλα (ξεφλουδισμένα)

25 γρ. σουσάμι

4 ξινόμηλα Granny Smith

100 ml νερό αρωματισμένο με πορτοκάλι

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε το λάδι στο τηγάνι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε κρεμμύδι, κουρκουμά, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη.

Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για 20 λεπτά ανακατεύουμε περιοδικά.

Το κρατάμε στην άκρη.

Αφαιρούμε το λίπος που περισσεύει από το κρέας και το πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο.

Ζεσταίνουμε μια μεσαία βαθιά αντικολλητική κατσαρόλα, βάζουμε την πάπια και την σοτάρουμε για 5 συνολικά λεπτά απ όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κόλιαντρο και το τζίντζερ, σκεπάζουμε με νερό, βάζουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 45-60 λεπτά.

Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στο τηγάνι και τα κρατάμε στην άκρη.

Στο ίδιο τηγάνι καβουρδίζουμε το σουσάμι, ανακατεύοντας, μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα, και το κρατάμε στην άκρη.

Βγάζουμε τα μπούτια της πάπιας από την κατσαρόλα και αφαιρούμε το λίπος από το ζωμό.

Σε ένα ειδικό μαροκινό πήλινο πιάτο ταζίν (ή σε κατσαρόλα) στρώνουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τα μπούτια και το 1/4 του ζωμού.

Το βάζουμε να πάρει βράση σκεπασμένο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Καθαρίζουμε τα μήλα, βγάζουμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε λεπτές οριζόντιες φέτες.

Βάζουμε το μήλο γύρω από το κρέας, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά.

Πριν σερβίρουμε, προσθέτουμε το πορτοκαλόνερο, τα αμύγδαλα και το σουσάμι.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.