Follow us

Ψητή πάπια με σάλτσα δαμάσκηνου

Τροχιοδρομούμε στο λονδρέζικο «γαστροδρόμιο» του Sir Terence Conran. Καθόμαστε στα τραπέζια των ρεστοράν του, τρυπώνουμε στις κουζίνες τους, μαθαίνουμε τα μυστικά τους. Ένα μενού σινιέ από τον κορυφαίο guru restaurateur του πλανήτη.

Ψητή πάπια με σάλτσα δαμάσκηνου

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 κομμάτια (175 γρ. το καθένα) στήθος πάπιας, με το δέρμα

50 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου, ψιλοκομμένα

3 κ.σ. ελαιόλαδο

100 μύρτιλλα ή φραγκοστάφυλα

1 κ.σ. μέλι

450 γρ. δαμάσκηνα φρέσκα, κομμένα στα τέσσερα (χωρίς τα κουκούτσια)

1 κ.σ. πράσινο πιπέρι

1 γλαστράκι τσάιβς

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C.

Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το λάδι μέχρι να γίνουν διάφανα.

Προσθέτουμε σταφίδες και μέλι, τα αφήνουμε 1-2 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα δαμάσκηνα.

Τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, φροντίζοντας να διατηρήσουν το σχήμα τους.

Προσθέτουμε το πράσινο πιπέρι και αλατίζουμε.

Χαράζουμε ρόμβους στο δέρμα της πάπιας, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 10-15 λεπτά σε ταψί στο φούρνο, ανάλογα με το πόσο ροζ θέλουμε την πάπια.

Σερβίρουμε με τη σάλτσα και λίγα τσάιβς.

Ταιριάζει με πουρέ, για γαρνιτούρα.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.