Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
4 κομμάτια (175 γρ. το καθένα) στήθος πάπιας, με το δέρμα
50 γρ. κρεμμυδάκια στιφάδου, ψιλοκομμένα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
100 μύρτιλλα ή φραγκοστάφυλα
1 κ.σ. μέλι
450 γρ. δαμάσκηνα φρέσκα, κομμένα στα τέσσερα (χωρίς τα κουκούτσια)
1 κ.σ. πράσινο πιπέρι
1 γλαστράκι τσάιβς
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Παρασκευή
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 230°C.
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το λάδι μέχρι να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε σταφίδες και μέλι, τα αφήνουμε 1-2 λεπτά και μετά προσθέτουμε τα δαμάσκηνα.
Τα μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, φροντίζοντας να διατηρήσουν το σχήμα τους.
Προσθέτουμε το πράσινο πιπέρι και αλατίζουμε.
Χαράζουμε ρόμβους στο δέρμα της πάπιας, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε για 10-15 λεπτά σε ταψί στο φούρνο, ανάλογα με το πόσο ροζ θέλουμε την πάπια.
Σερβίρουμε με τη σάλτσα και λίγα τσάιβς.
Ταιριάζει με πουρέ, για γαρνιτούρα.