Υλικά
4 φέτες συκώτι πάπιας (1 εκ. η καθεμιά) Υλικά (για 4 άτομα)
12 φιλετάκια ορτυκιών
Αλάτι, πιπέρι
Σάλτσα
4 κ.σ. ταχίνι
4 κ.σ. νερό
4 κ.σ. μέλι
1 φλιτζ. του τσαγιού φραμπουάζ ή φρέσκες φράουλες, με χυμό από ένα λάιμ
Σιρόπι
1 φλιτζ. του τσαγιού νερό
1 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη
2 κ.σ. ξίδι φραμπουάζ
Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι, το νερό και το μέλι, ώστε να γίνει μια ομοιογενής κρέμα.
Βράζουμε το σιρόπι ελαφρώς και προσθέτουμε στο τέλος το ξίδι φραμπουάζ.
Περνάμε από το μπλέντερ τις φραμπουάζ.
Σουρώνουμε στο σουρωτήρι, για να κρατηθούν οι σπόροι, και μετά προσθέτουμε στο σιρόπι.
Αφήνουμε το μίγμα να πάρει μια βράση.
Ψήνουμε ελαφρώς το συκώτι πάπιας (40 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά) και τα φιλετάκια.
Σε κάθε φέτα φουαγκρά τοποθετούμε 3 φιλετάκια και περιχύνουμε πρώτα με την κρέμα ταχινιού και μετά με το σιρόπι φραμπουάζ.