Υλικά
Υλικά (για 3 κομμάτια)
3 καλαμαράκια καθαρισμένα
3 σαρδέλες
1 κ.σ. λάδι
1/2 φλιτζ. ρύζι Thai
1 φλιτζ. νερό
1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. λάδι
1 κ.γλ. λεμόνι (για τις σαρδέλες)
Λίγος βασιλικός
Παρασκευή
Βράζουμε το ρύζι μέχρι να απορροφηθεί το νερό.
Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει Κατόπιν προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε με ρύζι Σοτάρουμε τα καλαμάρια σε δυνατή φωτιά με 1 κ.σ λάδι, μέχρι να ροδίσουν.
Κόβουμε την άκρη τους, ώστε να είναι ανοιχτά και από τις δύο μεριές, και τα ανοίγουμε στη μία πλευρά μόνο.
Ανοίγουμε το καλαμάρι σε φύλλο, απλώνουμε μια λεπτή στρώση ρυζιού, τοποθετούμε τη σαρδέλα στο κέντρο, πάνω της το βασιλικό και τυλίγουμε.
Στρώνουμε με την κομμένη μεριά κάτω.
Σαρδέλες
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από κεφάλι, κόκαλο και δέρμα.
Ρίχνουμε πάνω τους το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι (5 λεπτά).