Follow us

Σούσι με τηγανητό καλαμάρι, λεμονόρυζο και ωμή σαρδέλα από τον σεφ Κώστα Τσίγκα

Ντοματόρυζο με σολομό, πρασόρυζο με μπακαλιάρo... Ο σεφ Κώστας Τσίγκας λανσάρει σούσι σε άπταιστη ελληνική γλώσσα και οι Γιαπωνέζοι τρελαίνονται.

Σούσι με τηγανητό καλαμάρι, λεμονόρυζο και ωμή σαρδέλα από τον σεφ Κώστα Τσίγκα

Υλικά

Υλικά (για 3 κομμάτια)

3 καλαμαράκια καθαρισμένα

3 σαρδέλες

1 κ.σ. λάδι

1/2 φλιτζ. ρύζι Thai

1 φλιτζ. νερό

1 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

1 κ.σ. λάδι

1 κ.γλ. λεμόνι (για τις σαρδέλες)

Λίγος βασιλικός

Παρασκευή

Βράζουμε το ρύζι μέχρι να απορροφηθεί το νερό.

Αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να κρυώσει Κατόπιν προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού και ανακατεύουμε με ρύζι Σοτάρουμε τα καλαμάρια σε δυνατή φωτιά με 1 κ.σ λάδι, μέχρι να ροδίσουν.

Κόβουμε την άκρη τους, ώστε να είναι ανοιχτά και από τις δύο μεριές, και τα ανοίγουμε στη μία πλευρά μόνο.

Ανοίγουμε το καλαμάρι σε φύλλο, απλώνουμε μια λεπτή στρώση ρυζιού, τοποθετούμε τη σαρδέλα στο κέντρο, πάνω της το βασιλικό και τυλίγουμε.

Στρώνουμε με την κομμένη μεριά κάτω.
Σαρδέλες
Καθαρίζουμε τις σαρδέλες από κεφάλι, κόκαλο και δέρμα.

Ρίχνουμε πάνω τους το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι (5 λεπτά).

Επίσης...

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Λαχανόρυζο µε Καρότα

Η συνταγή για λαχανόρυζο µε καρότα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Εύκολο Λαχανόρυζο

Η συνταγή για ένα εύκολο και νόστιμο λαχανόρυζο.

Κοτόπουλο µε Ρύζι στη Λαδόκολλα

Η συνταγή για κοτόπουλο µε ρύζι στη λαδόκολλα.

Πολίτικο Κοτόπουλο με Πιλάφι

Η συνταγή για ένα πολίτικο κοτόπουλο με πιλάφι.

Γαριδοπίλαφο

Η συνταγή για γαριδοπίλαφο.

Πιλάφι με Μελιτζάνες

Η συνταγή για πιλάφι με μελιτζάνες.

Πρασόρυζο με Σουπιές

Πώς θα φτιάξεις πρασόρυζο με σουπιές.

Ρύζι με Ελιές

Πώς θα φτιάξεις ρύζι με ελιές.

Σαλάτα με Φακές και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις την πιο νόστιμη σαλάτα με φακές και ρύζι.

Η Ρυζόπιτα

Μια συνταγή που γίνεται με λίγα και πολύ απλά υλικά, από τον Δομοκό της Φθιώτιδας, με λίγες παρεμβάσεις.

Ατζέμ Πιλάφι με Συκωτάκια Πουλιών

Τα συκωτάκια πουλιών είναι μια πολύτιμη πρώτη ύλη, οικονομική και πεντανόστιμη.