Υλικά
Υλικά (για 6 άτομα)
Για το πέστο
1/2 λίτρο ελαιόλαδο
150 γρ. κουκουνάρι
250 γρ. παρμεζάνα
50 γρ. πεκορίνο
1/2 κιλό φρέσκος πλατύφυλλος βασιλικός
Aλάτι, πιπέρι
2 μικρές καυτερές πιπεριές
12 λίτσι καθαρισμένα
Για τα μπλίνις
100 ml γάλα
100 ml νερό
1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
1 φλιτζ. αλεύρι
Παρασκευή
Πέστο
Ψιλοκόβουμε το βασιλικό και χτυπάμε σε μπλέντερ με ελαιόλαδο.
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και πιπεριές, και τα χτυπάμε για 2 λεπτά στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε το κουκουνάρι και τα δύο τυριά και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα ομοιόμορφο πέστο.
Μπλίνις
Χτυπάμε τα υλικά για τα μπλίνις σε μια λεκάνη και τοποθετούμε το χυλό σε καυτό λάδι στο τηγάνι, έτσι ώστε να σχηματιστούν πιτάκια (δεν τα γυρίζουμε).
Όταν κρυώσουν τα μπλίνις, τοποθετούμε πάνω το πέστο και τα λίτσι κομμένα στα δύο.