Υλικά
Υλικά (για 4-5 άτομα)
8 μεγάλες ή 10 μεσαίες κίτρινες, κόκκινες και πράσινες πιπεριές
4 κ.σ. ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Αλάτι
3 κ.σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
1 1/2 Κ.σ. θρυμματισμένη ψίχα από λευκό ψωμί
Παρασκευή
Ψήνουμε τις πιπεριές στο φούρνο, μέχρι να μαραθεί η πέτσα τους και να βγάλει φουσκάλες.
Τις βγάζουμε, τις αφήνουμε μερικά λεπτά να κρυώσουν και τις ξεφλουδίζουμε.
Βγάζουμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε κομμάτια πάχους όσο δύο δάχτυλα.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι Τσιγαρίζουμε το σκόρδο μέχρι να ροδίσει ελαφρώς.
Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις αφήνουμε για περίπου 20 λεπτά σε μέτρια φωτιά, γυρίζοντάς τες προσεκτικά μια δύο φορές από κάθε μεριά.
Προσθέτουμε μια πρέζα αλάτι, το τυρί και το ψωμί.
Ανακατεύουμε και ψήνουμε για ακόμα 2 λεπτά.
Σερβίρουμε αμέσως.