Follow us

Αγγινάρες ωμές λαδολέμονο

Τα μεσημεριανά γεύματα στο ύπαιθρο αποτελούν δελεαστική προοπτική για τις ημέρες που έρχονται. Γεύσεις από την ελληνική γη, συνδυασμένες με τα πρώτα αρώματα της άνοιξης.

Αγγινάρες ωμές λαδολέμονο

Υλικά

Υλικά

10 μέτριες αγκινάρες

Λεμόνι

225 γρ. παρθένο ελαιόλαδο

11Ο γρ. φρέσκο χυμό λεμονιού

1 σκελίδα σκόρδο

1 κουτ. του γλυκού μουστάρδα Ντιζόν

Αλάτι και μαύρο πιπέρι.

Παρασκευή

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες, ώστε να μείνουν μόνον οι «καρδιές» τους και τα τρυφερά εσωτερικά φύλλα.

Τις αλείφουμε με λεμόνι και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες, τις οποίες βουτάμε κατευθείαν σε νερό με λεμόνι.

Χτυπάμε το ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το σκόρδο και το αλατοπίπερο.

Ρίχνουμε τη σάλτσα στις αγκινάρες και αφήνουμε 15 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Παραλλαγή του σεφ Δημ.

Μπληζιώτη

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.