Υλικά
Υλικά για 6 άτομα:
6 χοιρινές σπαλομπριζόλες (1 κιλό περίπου)
Λάδι για άλειμμα
Αλάτι και πιπέρι
Chutney:
1 1/2 κιλό κυδώνια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
5 ξυλάκια κανέλας
5 αστεροειδή γλυκάνισα
3 κ.γ. φρέσκο τζίντζερ, ξυσμένο στον τρίφτη
225 γρ. ζάχαρη
1 1/2 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1 1/2 Κ.γ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Παρασκευή:
Για να φτιάξουμε το chutney, ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να κάψει και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ για λίγα λεπτά, μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και να ροδίσει ελαφρά.
Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κυδώνια και ανάλογο νερό ώστε να τα σκεπάζει.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα, το αστεροειδές γλυκάνισο και ανάλογο αλάτι.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να σιγοβράσει, μέχρι τα υλικά να γίνουν σαν μαρμελάδα (προσθέτοντας λίγο ακόμα νερό, αν χρειαστεί).
Αλείφουμε με λάδι τις μπριζόλες και τις αλατοπιπερώνουμε.
Τις βάζουμε πάνω σε λαδωμένη σχάρα και τις ψήνουμε στο γκριλ.