Follow us

Σεβίτσε θαλασσινών με το στιλ Nobu από τον σεφ Chiba Tomonari

Μέχρι πρόσφατα στα γαστρονομικά charts της απόδρασης εκτός των τειχών βασίλευαν ελληνική σαλάτα και ψάρι ή αστακομακαρονάδα σπέσιαλ. Φέτος, όμως, το γευστικό τοπίο των διακοπών διανθίστηκε με εξαιρετικά ρεστοράν και γεύσεις ψαγμένες. Ζητήσαμε από σεφ που έλαμψαν σε εστιατόρια ανά την Ελλάδα να μας δώσουν μια συνταγή τους, που μυρίζει καλοκαίρι 2006.

Σεβίτσε θαλασσινών με το στιλ Nobu από τον σεφ Chiba Tomonari

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

Ψαρικά: σύνολο 180 γρ.

Ωμά: πολύ φρέσκα ψάρια με λευκή σάρκα, οστρακοειδή

Βρασμένα: χταπόδι, σουπιά και γαρίδα, κομμένα σε μπουκίτσες

4 κ.κ. ψιλοκομμένο κόλιαντρο

1/4 κόκκινο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

½ αγγούρι ξεφλουδισμένο και κομμένο σε λεπτές ροδέλες

4 κόκκινες, κίτρινες και πορτοκαλί μίνι ντομάτες, κομμένες στη μέση

5 κ.σ. + 1 κ.κ. σος σεβίτσε

Κλαράκια φρέσκου κόλιαντρου για το γαρνίρισμα


Σος σεβίτσε

4 κ.σ. χυμός λεμονιού

2 κ.κ. σάλτσα yuzu (το γιουζού είναι ένα εξαιρετικά λεμονάτο εσπεριδοειδές)

½ κ.κ. αλάτι

1 κ.κ. σόγια σος

½ κ.κ. ψιλοκομμένο σκόρδο

½ κ.κ. τριμμένο τζίντζερ

½ κ.κ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 κ.κ. Αji Amarillo paste (κίτρινη πάστα ψαριού)

Παρασκευή

Ανακατεύετε όλα τα υλικά της σεβίτσε.

Έπειτα αναμειγνύετε όλα τα θαλασσινά μαζί.

Ανακατεύετε καλά.

Τα περιχύνετε με τη σάλτσα σεβίτσε την τελευταία στιγμή και τα βάζετε σε πιάτο σερβιρίσματος, σχηματίζοντας ένα λοφάκι.

Τα στολίζετε με τα κλαράκια του φρέσκου κόλιαντρου.

Του Executive chef Chiba Tomonari του Matsuhisa Mykonos, ξενοδ.

Belvedere, Μύκονος: Όπως γράφει στο βιβλίο του ο ίδιος ο Nobu για αυτό το πιάτο, διδάχτηκε την τεχνική του σεβίτσε από την περουβιανή κουζίνα και είναι από τα πιο αγαπημένα του, γιατί συνδυάζει το ωμό με το ψημένο και τα θαλασσινά με τα λαχανικά, σε μια καυτερή-ξινή σος σεβίτσε που μοσχοβολά κόλιαντρο, ιδανική για τις ζεστές μέρες.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.