Υλικά
Υλικά (για 2 άτομα)
1 λαγός
1 ψιλοκομμένο αγγούρι
1 φέτα τηγανητό ψωμί
1 φέτα ντομάτας
Σπόροι από ντομάτα
Ψιλοκομμένο πράσο
Βασιλικός
Φύλλα κόλιαντρου
Βλαστάρια μαϊντανού.
Παρασκευή
Κόβουμε το ψωμί σε κομμάτια και το τηγανίζουμε.
Ψιλοκόβουμε το αγγούρι και το πράσο, ενώ πολτοποιούμε την ντομάτα ανακατεύοντας με τους σπόρους.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της σαλάτας μαζί.
Κόβουμε το λαγό σε κομματάκια και κρατάμε το ψαχνό (πετώντας τα κόκαλα), τη γλώσσα, τα μάγουλα, τα νεφρά, την καρδιά και το συκώτι.
Τηγανίζουμε τα κομμάτια του λαγού σε ελαιόλαδο και σιγουρευόμαστε ότι κάθε κομμάτι έχει μαγειρευτεί καλά.
Το τοποθετούμε σε ένα πιάτο με τη σαλάτα panzanella και γαρνίρουμε με φύλλα και άνθη από βασιλικό, κόλιανδρο και μαϊντανό.
Η Panzanella είναι μια παραδοσιακή ιταλική σαλάτα που ετοιμάζεται το καλοκαίρι.
Φτιάχνεται με μπαγιάτικο ψωμί, φρέσκες ντομάτες, αγγούρια, κρεμμύδια και βασιλικό.
Αρχικά, αντί να ανακατέψουμε όλα τα υλικά μαζί για να φτιάξουμε τη σαλάτα, τα κρατάμε ξεχωριστά και τα ανακατεύουμε στο τέλος.
Ο λαγός, φτιαγμένος με τον πιο απλό τρόπο, αναδεικνύεται δίπλα σε μια τόσο απλή επίσης, αλλά και αρωματική σαλάτα.