Follow us

«Κοπανιστή» σαρδέλες σε κονσέρβα από τον σεφ Γιάννη Μανίκη

Ντάλα καλοκαίρι αφήνουμε τον γλυκάνισο να μας πλημμυρίσει. Χτυπάμε στο σέικερ παράδοση, χιούμορ, κοσμοπολιτισμό, πειραματικό πνεύμα και οικειότητα, και προκύπτουν απρόσμενοι μεζέδες ούζου με τσαγανό και εντυπωσιακά κοκτέιλ. Ας αρχίσει το πάρτι…

«Κοπανιστή» σαρδέλες σε κονσέρβα από τον σεφ Γιάννη Μανίκη

Υλικά

Υλικά

6 κονσέρβες σαρδέλας

60 γρ. κοπανιστή

240 γρ. φέτα

50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

7 γρ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1 ½ κ.γλ. φρέσκος δυόσμος, ψιλοκομμένος

1 - 1 ½ κουταλιά ταμπάσκο

3 κόκκινες πιπεριές ψημένες (χωρίς την πέτσα τους)

15 γρ. φύλλα κάππαρης

30 γρ. πράσινες ελιές

15 γρ. καππαρόκουμπα

300 γρ. γαλλική μπαγκέτα

Παρασκευή

Ανακατεύουμε στο μίξερ φέτα, λάδι, σκόρδο, δυόσμο, ταμπάσκο και κοπανιστή, μέχρι να πάρουμε μία απαλή κρέμα.

Σε μια άκρη του πιάτου βάζουμε ανοιγμένη την κονσέρβα της σαρδέλας, προσθέτουμε κουταλιές κοπανιστής, συμπληρώνουμε με ελιές και κάππαρη και crispy ψωμιού.

Crispy ψωμιού
Βάζουμε τη μπαγκέτα στην κατάψυξη για μία ώρα.

Έπειτα βγάζουμε και την κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες.

Τις βάζουμε σε προθερμασμένο στους 200 βαθμούς φούρνου και τις ψήνουμε για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.

Τις βάζουμε στο πιάτο και τις περιχύνουμε με ελαιόλαδο.

Μια πικάντικη «κοπανιστή» φτιαγμένη έτσι, ώστε να έχει έξτρα κάψα και έντονη γεύση σε ένα εντυπωσιακό νεοπαραδοσιακό ποπ σερβίρισμα με σαρδέλες στο κουτί τους.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.