Υλικά
Υλικά
300 γρ. φάβα
50 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
200 γρ. κρεμμύδια
200 γρ. αυγοτάραχο (χωρίς το κερί)
6 φέτες ψωμί μαύρης σίκαλης pumpernickel
1 τσίλι
Άνηθο
Ελαιόλαδο
Αλάτι
Ούζο σαφράν
50 ml ούζο
25 γρ. σαφράν
10 ml ροδόνερο
10 ml lime (στυμμένο)
Ρerrier
Παρασκευή
Ξεπλένουμε τη φάβα 2-3 φορές σε σουρωτήρι σε τρεχούμενο νερό.
Τη βάζουμε σε κατσαρόλα, σκεπάζουμε με νερό και τη βάζουμε να πάρει βράση.
Αφαιρούμε τον αφρό από την επιφάνεια και προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και αλάτι.
Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή θερμοκρασία για 60-80 λεπτά.
Κατόπιν βάζουμε στο μπλέντερ τη φάβα και τα κρεμμύδια και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουμε ένα φίνο πουρέ.
Βάζουμε μια κουταλιά από τη φάβα πάνω στο ψωμί και συμπληρώνουμε με αυγοτάραχο, τσίλι (όσο καυτερό θέλουμε) και άνηθο.
Ραντίζουμε με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
Ούζο σαφράν
Σε ένα σέικερ, χτυπάμε όλα τα υλικά, εκτός του Perrier, το οποίο προσθέτουμε στο τελείωμα.
Σερβίρουμε σε ποτήρι Hurricane (το σχήμα του θυμίζει λάμπα θυέλλης), το οποίο έχουμε προηγουμένως γεμίσει με θρυμματισμένο πάγο, και γαρνίρουμε με ένα στικ σαφράν.
Σημείωση: Αν το κοκτέιλ προορίζεται να μπει σε ποτήρι σφηνάκι, τότε αφαιρούμε από τα υλικά το Perrier.
Κλασικές γεύσεις σε ένα δυνατό, ασυνήθιστο συνδυασμό.
Προτεινόμενο κοκτέιλ, ένα ούζο σαφράν.