Follow us

Ταραμοσαλάτα με κυδώνια (όστρακα) από τον Βασίλη Τσαγκάρη και τον Ηλία Μπαλάφα

Ζητήσαμε από νέους σεφ, που εμπράκτως επιβεβαιώνουν την αισιοδοξία μας για το μέλλον της Ελληνικής Κουζίνας, να μας δώσουν από μια δική τους συνταγή με άρωμα Ελλάδας. Η μικρή σαλάτα με τις καπνιστές γαρίδες του Δημήτρη Σούτσου είναι απλή. Αποτελεί ένα δείγμα τού πώς μπορεί κάποιος, «πειράζοντας» λίγο μια κοινότοπη συνταγή, να της δώσει μια οικεία, ελληνική γεύση.

Ταραμοσαλάτα με κυδώνια (όστρακα) από τον Βασίλη Τσαγκάρη και τον Ηλία Μπαλάφα

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

115 γρ. λευκός ταραμάς

190 ml νερό

58 ml λεμόνι

160 γρ. ψίχα από λευκό ψωμί

220 ml λάδι

200 γρ. καρύδια ψίχα

1½ σκ. σκόρδο

1 κιλό κυδώνια με το κέλυφος

100 ml λευκό ξηρό κρασί

200 ml νερό

10 γρ. αποξηραμένο ξύσμα λεμονιού

Παρασκευή

Μουσκεύουμε το ψωμί με το νερό και το λεμόνι.

Τα περνάμε από το μπλέντερ (χωρίς να στύψουμε).

Προσθέτουμε τον ταραμά και το ελαιόλαδο κουταλιά κουταλιά και έπειτα το σκόρδο και τα καρύδια χοντροκομμένα, αφού τα περάσουμε από το τηγάνι (για να βγάλουν το λάδι τους).

Αχνίζουμε τα κυδώνια και, αφού ανοίξουν όλα, αφαιρούμε το μισό κέλυφος.

Καθαρίζουμε το χόνδρο αριστερά και δεξιά και τα πασπαλίζουμε με τη σκόνη του λεμονιού.

Σημ.: Μπορεί να γίνει και με ωμά κυδώνια.

Από τον Βασίλη Τσαγκάρη και τον Ηλία Μπαλάφα (Capital): Η ταραμοσαλάτα αποκτά μια πιο μεστή και φουντουκένια γεύση από τα καρύδια, ενώ τα κυδώνια –ιδίως όπως τα σερβίρουν ωμά οι δύο σεφ– κάνουν ένα γοητευτικό κοντράστ στην απαλή γεύση της.

Το αποξηραμένο λεμόνι προσφέρει πιο ήπια την όξινη έντασή του.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.