Υλικά
Υλικά
Ψάρι
Αρκετό λάδι για τηγάνισμα
4 φιλέτα μπαρμπουνιού ή μπακαλιάρου (100 γρ. καθένα)
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Αλεύρι
6 φύλλα σπανάκι
Σάλτσα κάρι
(1 φλιτζ.) 2 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 φλιτζ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. καρότο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. μήλο ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζ. σέλερι ψιλοκομμένο
1 κ.σ. καυτερό κάρι
1 κ.γλ. αλάτι
1/2 κ.γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 κ.σ. κρύο βούτυρο
Γαρνιτούρα
1 κ.σ. καβουρντισμένο κουκουνάρι
1 κ.σ. καβουρντισμένα φιστίκια Αιγίνης
1 κ.σ. σταφίδες ξανθές
Παρασκευή
Ψάρι
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι μπόλικο λάδι (7 πόντοι ύψος) να κάψει καλά.
Έχουμε καθαρίσει τα ψάρια αφήνοντας όμως το δέρμα και τα κόκαλα πάνω στα φιλέτα τους.
Αλατοπιπερώνουμε, αλευρώνουμε ελαφρά και τα ρίχνουμε στο λάδι.
Τα τηγανίζουμε για 3 λεπτά, γυρίζοντάς τα μια δυο φορές μέχρι να πάρουν καλό χρώμα και τα κόκαλα και το δέρμα να είναι τραγανά.
Μετά τα τοποθετούμε στα πιάτα.Τηγανίζουμε το σπανάκι στο καυτό λάδι για 30 δευτερόλεπτα, μέχρι να ζωντανέψει το χρώμα του και να γίνει τραγανό.
Βάζουμε σάλτσα κάρι πάνω στο ψάρι και γαρνίρουμε με σπανάκι, ξηρούς καρπούς και σταφίδες.
Σάλτσα κάρι
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα φαρδύ τηγάνι (μέτρια προς δυνατή φωτιά).
Προσθέτουμε τα φρούτα και τα λαχανικά, τα σοτάρουμε για 5-8 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν.
Προσθέτουμε κάρι και αλατοπίπερο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ανακατεύοντας για 5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν εντελώς.
Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και, μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά.
Μεταφέρουμε το μείγμα στο μπλέντερ και τα κάνουμε απαλό πουρέ, προσθέτοντας νερό, αν χρειαστεί.
Το περνάμε μέσα από ψιλό σουρωτήρι σε καθαρό τηγάνι, προσθέτουμε το βούτυρο λίγο λίγο για να λιώσει και να αναμειχθεί μέσα στη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.