Υλικά
Υλικά (για 8 άτομα)
500 γρ. φιλέτο μοσχαρίσιο καθαρισμένο
4 πράσινα μήλα, κομμένα σε φέτες
4 κ.σ. ζάχαρη
1 μικρό κρεμμυδάκι, πολύ ψιλοκομμένο
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
Αλάτι
Πιπέρι
30 γρ. μαύρη τρούφα, κομμένη σε λεπτές φέτες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
1 κ.γλ. κοφτή κορνφλάουρ, αραιωμένο με λίγο νερό
Παρασκευή
Κόβουμε το φιλέτο σε μικρές μερίδες των 60 γραμμαρίων και το αλατοπιπερώνουμε.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τις 2 κουτ.
σούπας βούτυρο και τα μήλα και τα σοτάρουμε.
Όταν καραμελώσουν, δηλαδή πάρουν ένα πολύ ανοιχτό ξανθό χρώμα, τα βγάζουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
Σε άλλο τηγάνι ρίχνουμε τις 3 κουτ.
σούπας ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε καλά ώστε να μαραθεί.
Προσθέτουμε τα φιλέτα, τα σοτάρουμε από τη μια πλευρά για 1 λεπτό και τα γυρίζουμε από την άλλη, επίσης για 1 λεπτό.
Τότε ρίχνουμε το κρασί.
Αφού πάρει βράση, βγάζουμε τα κομμάτια του φιλέτου, δένουμε τη σάλτσα τους με το κορνφλάουρ, ανακατεύοντας συνέχεια, και προσθέτουμε τις τρούφες.
Μόλις πάρουν μια βράση, βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο.
Δουλεύοντας γρήγορα με το σύρμα των αυγών, δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε, βάζοντας κάτω το μήλο και πάνω του το φιλέτο.
Περιχύνουμε με τη σάλτσα.
Ο συνδυασμός πράσινων μήλων και τρούφας είναι αυτός που δίνει το στίγμα του πιάτου.
Το ελαφρώς καραμελωμένο μήλο απορροφά την ευωδιά του χυμού της τρούφας και η απαλή του σάρκα το επιστρέφει πολλαπλασιασμένο στο πιάτο.