Υλικά
Υλικά
800 γρ. φρέσκος σολομός
4 αχλάδια
0,5 lt Σάμος Vin Doux
1 κ.σ. Σαβόρα γλυκιά μουστάρδα
0,250 lt ζωμός λαχανικών
50 γρ. μαύρη ζάχαρη
Από 1 καρότο, πράσο, σέλινο ή σέλερι για τη ζουλιέν
Παρασκευή
Κόβουμε τα αχλάδια στη μέση, καθαρίζουμε τα κουκούτσια και κόβουμε σε λεπτές λωρίδες 0,5 εκ.κατά μήκος.
Τα σοτάρουμε ελαφριά με λίγο βούτυρο, σβήνουμε με το γλυκό κρασί και προσθέτουμε το ζωμό, τη ζάχαρη και δύο κουταλιές του γλυκού μουστάρδα.
Αφήνουμε να δέσει για 20 λεπτά περίπου.
Ψήνουμε το σολομό με λίγο αλατοπίπερο για 20 λεπτά στο φούρνο στους 180°C.
Στήνουμε σε λουλούδι τα φιλέτα του αχλαδιού, ακουμπάμε πάνω τους τα φιλέτα του σολομού και γαρνίρουμε με ζουλιέν λαχανικών (καρότο, πράσο, σέλινο-σέλερι σε κυβάκια).