Follow us

Σαλάτα με σασίμι τόνου, Matsuhisa ντρέσινγκ

Σαλάτα με σασίμι τόνου, Matsuhisa ντρέσινγκ

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

200 γρ. φιλέτο ολόφρεσκου τόνου

5 κ.σ. + 1 κ.γλ. Matsuhisa dressing

60 γρ. σαλατικά (μεταξύ τους και φύτρες φασολιών)

5 σπαράγγια

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


Matsuhisa dressing (1 3/4 φλιτζ.)

70 γρ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 κ.σ. + 2 κ.γλ. σόγια σος

2 κ.σ. + 1 κ.γλ. ρυζόξιδο

2 κ.γλ. νερό

1/2 κ.γλ. ζάχαρη

1 πρέζα αλάτι

1/4 κ.γλ. μουστάρδα σκόνη

1 πρέζα πιπέρι φρεσκοτριμμένο

4 κ.γλ. λάδι από κουκούτσια σταφυλιών

4 κ.γλ. σησαμέλαιο

Παρασκευή

Προθερμαίνουμε το γκριλ.

Πασπαλίζουμε τον τόνο με αλάτι και πιπέρι.

Ψήνουμε για ελάχιστο χρόνο τον τόνο, μέχρι να ασπρίσει λίγο η επιφάνειά του.

Κατόπιν τον βουτάμε σε παγωμένο νερό, για να σταματήσει το περαιτέρω ψήσιμό του, και τον στραγγίζουμε καλά.

Χύνουμε το Matsuhisa dressing στο πιάτο του σερβιρίσματος.

Βάζουμε τα σαλατικά στο κέντρο και κόβουμε τον τόνο σε λεπτές φέτες πάχους 5 χιλιοστών.

Ρολάρουμε κάθε φέτα και τις βάζουμε κυκλικά στο πιάτο.

Δημοφιλές ήδη από τα πρώτα εστιατορικά βήματα του Nobu, το Matsuhisa dressing είναι ένα ορεκτικό μείγμα βασισμένο στη soy sauce, η οποία ενισχύεται αρωματικά από γλυκά κρεμμύδια και σησαμέλαιο.

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.