Follow us

Μοjito σε σιφόνι του Ferran Adria

Μοjito σε σιφόνι του Ferran Adria

Υλικά

Υλικά (για 10 άτομα)

Βάση Mojito

190 γρ. χυμός lime

250 γρ. νερό

190 γρ. λευκό ρούμι

60 γρ. καστανή ζάχαρη

15 γρ. αγκοστούρα

2 μάτσα φρέσκο δυόσμο

1 φύλλο ζελατίνας ή 2 γρ. (ενυδατωμένα προηγουμένως σε κρύο νερό)


Αφρός Mojito

Βάση Μοjito

1 μεταλλικό σιφόνι

1 αμπούλα CO2

Παρασκευή

Βάση Mojito
Ζεσταίνουμε το 1/4 του νερού με τη ζάχαρη.

Διαλύουμε στο μείγμα τη ζελατίνα.

Ανακατεύουμε στο μείγμα όλα τα υλικά, εκτός του δυόσμου.

Πιέζουμε το δυόσμο σε λίγο από το μείγμα.

Χύνουμε το νερό με το δυόσμο στο μείγμα των υλικών.

Αφρός
Σουρώνουμε το μείγμα και γεμίζουμε με χωνί το σιφόνι.

Βιδώνουμε το σιφόνι και το αφήνουμε 2 ώρες στο ψυγείο.

Σέρβις
Σερβίρουμε από το σιφόνι πιέζοντας σε παγωμένο ποτήρι.

Ο πιο εμβληματικός νεωτερισμός του Ferran Adria, ένας ανάλαφρος αφρός με υπέρπυκνη γεύση, σερβιρισμένος από το εξίσου εμβληματικό σκεύος της avant-garde γαστρονομίας, το σιφόνι.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Ψωµί από Αλεύρι Ολικής Άλεσης

Πώς θα φτιάξεις ψωμί από αλεύρι ολικής άλεσης.

Ρολό Κιµά µε Λαχανικά

Η συνταγή για ρολό κιμά με λαχανικά.

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Ψωµί Ζυµωτό

Η συνταγή για ζυμωτό ψωμί.

Ιτσλί µε Αρνάκι και Μοσχάρι

Πώς θα φτιάξεις ιτσλί με αρνάκι και µοσχάρι.

Πλούσια Σούπα Γιουβαρλάκια µε Λαχανικά

Η συνταγή για πλούσια σούπα γιουβαρλάκια µε λαχανικά.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Μπιφτέκια Γεµιστά στο Τηγάνι

Η συνταγή για γεμιστά μπιφτέκια στο τηγάνι.

Η πιο Εύκολη Κιµαδόπιτα µε Λαχανικά

Πώς θα φτιάξεις την πιο εύκολη κιμαδόπιτα με λαχανικά.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι