Υλικά
Υλικά (για 4-6 άτομα)
2 καλαμάρια καθαρισμένα περίπου 600 γρ.
Αποξηραμένες φλούδες περγαμόντου και πορτοκαλιού
Φακές 150 γρ. φακές μέτριες
½ καρότο ψιλοκομμένο
½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Λίγο φρέσκο θυμάρι
1 δάφνη
1 αστεροειδές γλυκάνισο
1 σκ. σκόρδο
½ λεμόνι
Το μελάνι από 1 σουπιά (το ζητάμε από τον ψαρά μας).
Βινεγκρέτ
2 φρούτα του πάθους (κρατάμε τη σάρκα και τους σπόρους)
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.γλ. ξίδι από λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Φακές
Προσθέτουμε όλα τα υλικά μαζί (εκτός από το μελάνι) και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 25 λεπτά περίπου.
Αφού μαλακώσουν οι φακές, τις σουρώνουμε και τις περνάμε από το μπλέντερ μαζί με το μελάνι και συμπληρώνουμε όσο ζωμό χρειαστεί μέχρι να γίνει ένας ελαφρύς πουρές.
Δεν ρίχνουμε αλάτι γιατί είναι αρκετό αυτό που έχει το μελάνι.
Σε δυνατή σχάρα περνάμε το καλαμάρι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βινεγκρέτ
Ανακατεύουμε καλά τα φρούτα του πάθους, το ελαιόλαδο και το ξίδι.
Αλατοπιπερώνουμε.
Σερβίρισμα
Περνάμε το καλαμάρι για 2 λεπτά από κάθε πλευρά σε δυνατή σχάρα και σερβίρουμε με τις φακές, πασπαλίζοντας το σύνολο με τις τριμμένες στο μύλο αποξηραμένες φλούδες των εσπεριδοειδών.
Μια νέα δημιουργία που συνδυάζει τολμηρά το γήινο (φακές) με το εξωτικό (passion fruits) και το απρόσμενο (μελάνι σουπιάς).