Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
12 πράσινα κρεμμυδάκια καθαρισμένα
½ φλιτζ. παρθένο ελαιόλαδο ή αγουρέλαιο
Χυμός και ξύσμα 3 λεμονιών
Ελάχιστη μουστάρδα
Αλάτι
Τρίμμα αυγοτάραχων και φέτες αυγοτάραχων
Παρασκευή
Στρώνουμε το ταψάκι με λαδόκολλα.
Απλώνουμε τα κρεμμυδάκια πάνω στην κόλλα, ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
Σ’ ένα βαζάκι χτυπάμε τα υλικά της σος καλά και ετοιμάζουμε το αυγοτάραχο αφαιρώντας το κερί.
Βάζουμε τα χλιαρά κρεμμυδάκια σε μια πιατέλα, προσθέτουμε ελάχιστο λαδολέμονο, πασπαλίζουμε με το τρίμμα και τις φετούλες αυγοτάραχου.
Μια πολύ απλή συνταγή, όπου συνδυάζονται αρμονικά τα σχεδόν γλυκά κρεμμυδάκια με το όξινο του λαδολέμονου και την ιωδιούχο αλμύρα του αυγοτάραχου.