Follow us

Μοσχάρι με κάππαρη και γλυκόριζα (Carlo Cracco)

Μοσχάρι με κάππαρη και γλυκόριζα (Carlo Cracco)

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. μοσχαρίσιο κόντρα φιλέτο

100 γρ. κάππαρη ψιλοκομμένη

10 γρ. σκόνη γλυκόριζας

70 γρ. βούτυρο

15 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

500 γρ. σέλερι

Μοσχάρι με κάππαρη και γλυκόριζα (Carlo Cracco)

Μοσχάρι µε κάππαρη και γλυκόριζα: Αέρινος και ψυχεδελικός συνδυασμός αυτή η εντελώς πρωτότυπη συνάντηση κάππαρης και γλυκόριζας, που καταφέρνει να ισορροπεί με μαεστρία τόσο αντίθετα αρώματα και γεύσεις.

Το ταίριασμα του πιάτου με την κλασική πικράδα της Craft Pilsner ενδεδειγμένο – όπως το προτείνουν και στο Μιλάνο!

Παρασκευή

Κόβουμε το κρέας και 2 φέτες και το δένουμε με σπάγκο.

Λιώνουμε το βούτυρο με το λάδι σε κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα και μετά το αφήνουμε να ξεκουραστεί έξω από τη φωτιά.

Έπειτα, απλώνουμε την κάππαρη πάνω στο κρέας, πασπαλίζουμε με γλυκόριζα και το φουρνίζουμε για 6 λεπτά στους 180-200°C.

Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, κόβουμε το κρέας στα δύο και σερβίρουμε.

Επίσης...

Μοσχάρι µε Αρακά

Η συνταγή για μοσχάρι με αρακά.

Κεφτεδάκια Σύβραση

Πώς θα φτιάξεις κεφτεδάκια σύβραση.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μοσχαράκι στην Κατσαρόλα με Μπίρα, Πορτοκάλι και Πατάτες

Σε έναν υπέροχο συνδυασμό από εσπεριδοειδή και καραμελωμένα μπαχαρικά αρώματα που δένουν με την μπίρα.

Τραγανά Κιμαδοπουγκάκια με Πράσο

Με μια πεντανόστιμη γέμιση που καλύπτεται από τραγανιστό φύλλο.

Γιουβαρλάκια Φρικασέ με Σάλτσα Μαϊντανού

Από τα πιο αγαπημένα φαγητά της Ελληνίδας μαμάς, μπορούν να μαγειρευτούν διαφορετικά, με πολλούς τρόπους, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ.

Μοσχαράκι με Μήλα και Πατάτες

Είναι φοβερό το πόσο ταιριάζει το κρέας με τα πράσινα τραγανά μήλα.

Κρασάτο Μοσχαράκι με Μανιτάρια

Η συνταγή για κρασάτο μοσχαράκι με μανιτάρια.

Μοσχαράκι με Μπίρα, Μελιτζάνες και Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις μοσχαράκι με μπίρα, μελιτζάνες και ρύζι.

Μοσχαράκι Στιφάδο με Κυδώνια στη Γάστρα

Όσο κι αν οι μέρες προτιμούν τη γαλοπούλα και το πουλερικό, ένα μοσχαράκι δεν λείπει ποτέ από το γιορτινό τραπέζι.

Γκούλας, η Σούπα της Γιορτής

Η ίσως πιο ονειρεμένη από τις παραδοσιακές σούπες, με τη γεύση που αγαπούν οι γιορτές: ξινή, γλυκιά και πικάντικη.

Μοσχαράκι με Πετιμέζι

Γλυκόξινο, καταπληκτικό, με μια μελωμένη υπέροχη σάλτσα, που ταιριάζει με πουρέ πατάτας ή καρότου και με λευκό ρυζάκι.

Το Μοσχαράκι της Φακής και των Ζυμαρικών

Εμπνευσμένο από το αιγυπτιακό "κόσαρι", ένα θαυμάσιο πιάτο με φακές και ζυμαρικά.