Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ. μοσχαρίσιο κόντρα φιλέτο
100 γρ. κάππαρη ψιλοκομμένη
10 γρ. σκόνη γλυκόριζας
70 γρ. βούτυρο
15 γρ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
500 γρ. σέλερι
Μοσχάρι με κάππαρη και γλυκόριζα (Carlo Cracco)
Μοσχάρι µε κάππαρη και γλυκόριζα: Αέρινος και ψυχεδελικός συνδυασμός αυτή η εντελώς πρωτότυπη συνάντηση κάππαρης και γλυκόριζας, που καταφέρνει να ισορροπεί με μαεστρία τόσο αντίθετα αρώματα και γεύσεις.
Το ταίριασμα του πιάτου με την κλασική πικράδα της Craft Pilsner ενδεδειγμένο – όπως το προτείνουν και στο Μιλάνο!
Παρασκευή
Κόβουμε το κρέας και 2 φέτες και το δένουμε με σπάγκο.
Λιώνουμε το βούτυρο με το λάδι σε κατσαρόλα, σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα και μετά το αφήνουμε να ξεκουραστεί έξω από τη φωτιά.
Έπειτα, απλώνουμε την κάππαρη πάνω στο κρέας, πασπαλίζουμε με γλυκόριζα και το φουρνίζουμε για 6 λεπτά στους 180-200°C.
Πασπαλίζουμε με χοντρό αλάτι, κόβουμε το κρέας στα δύο και σερβίρουμε.