Χοιρινό με κάστανα

Χοιρινό με κάστανα
Υλικά (για 4 άτομα)
1 κιλό μπούτι χοιρινό, κομμένο σε κύβους
500 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
30 γρ. χοιρινό λίπος ή βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 κ. σ. αλεύρι
200 ml λευκό κρασί
150 ml ζωμό κρέατος
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρετε το κρέας στο λίπος ή στο βούτυρο και μόλις πάρει χρώμα προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνετε να ροδίσουν. Τα πασπαλίζετε με το αλεύρι, ανακατεύετε μέχρι να πιάσει το αλεύρι στο κρέας και να γίνει σχεδόν καστανό. Προσθέτετε το κρασί κι όσο ζεστό ζωμό ή νερό χρειάζεται για να σκεπαστεί το κρέας, και αλατοπιπερώνετε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα κι αφήνετε να σιγοβράζουν για 1½ ώρα. Τα τελευταία 40 λεπτά, προσθέτετε τα κάστανα χωρίς να ανακατέψετε. Αν χρειαστεί, κουνάτε την κατσαρόλα ώστε να μη θρυμματιστούν. Το σερβίρετε ζεστό.

Tip
Σε μια πιο «γρήγορη» παραλλαγή αυτού του φαγητού, αντικαταστήστε το χοιρινό με 500 γρ. λουκάνικα, που τα σοτάρετε σε βούτυρο. Μόλις τα βγάλετε, στο ίδιο βούτυρο σοτάρετε 50 γρ. βρασμένα κάστανα. Τα σβήνετε με λίγο σέρι και τα πασπαλίζετε με πάπρικα. Προσθέτετε ξανά τα λουκάνικα κι αφήνετε να σιγοβράσουν, σε πολύ χαμηλή φωτιά για μία ώρα. Το φαγητό μπορεί να ψηθεί και με πατάτες στο φούρνο – σ’ αυτή την περίπτωση, χρησιμοποιείτε, αντί για λίπος, μείγμα βουτύρου και ελαιόλαδου.

Acqua Panna & San Pellegrino - Κορυφώνουν την απόλαυση
του φαγητού με το κρασί

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες όλες οι συνταγές του αθηνόραμαumami.gr θα συνοδεύονται από πρόταση που θα περιλαμβάνει όλα τα κρασιά που ταιριάζουν με το συγκεκριμένο πιάτο. Ήδη η εν λόγω υπηρεσία είναι διαθέσιμη για πολλές συνταγές. Η καθυστέρηση ολοκλήρωσης της οφείλεται στο μεγάλο όγκο δουλειάς που απαιτείται. Ζητάμε την κατανόησή σας.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Ταλαγάνι - Δημιούργημα της φύσης και της ανθρώπινης αξιοσύνης

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Οι σεφ και οι συνταγές τους

Επιλέξτε σεφ

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen