Υλικά
4 χοιρινά φιλέτα (ψαρονέφρι)Υλικά
200 γρ. τυρί Μετσοβόνε
Πέστο βασιλικού
Ηλιέλαιο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σάλτσα τσιμιτσούρι:
Τα φύλλα από ένα ματσάκι μαϊντανό
Τα φύλλα από 10 κλωναράκια φρέσκια ρίγανη
Μισό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης
Λίγη ζάχαρη
Αλάτι
Χυμό λεμόνι
1 κ.γ. ταμπάσκο
Εκτέλεση
Κόβουμε το μετσοβόνε σε μπάρες (μπαστουνάκια) και το μαρινάρουμε με το πέστο.
Καθαρίζουμε τα ψαρονέφρια, κάνουμε μια τρύπα κατά μήκος στο κέντρο και τα γεμίζουμε με το μετσοβόνε.
Τα θωρακίζουμε (ροδίζουμε) καλά στο τηγάνι από όλες τις μεριές, τα μεταφέρουμε σε ταψί και ψήνουμε στους 180οC για 15 λεπτά.
Σερβίρουμε με πουρέ πατάτας και σάλτσα τσιμιτσούρι.
Φτιάχνουμε τη σάλτσα τσιμιτσούρι δουλεύοντας όλα τα υλικά μαζί στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα.
Μοιράζουμε τα ψαρονέφρια στα πιάτα και συνοδεύουμε με τη σάλτσα τσιμιτσούρι.
*H συνταγή είναι από το εστιατόριο "Metsovo 1350m" στο Μέτσοβο.