Υλικά
υλικά
700 γρ. ψαχνό κοτόπουλου (ωμό)
250 γρ. ανθότυρο, ρικότα, τύπου Φιλαδέλφια ή άλλο φρέσκο τυρί
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα (μόνο το λευκό)
2 αβγά ολόκληρα, ελαφρά χτυπημένα
120 γρ. αποξηραμένα κράνμπερις
90 γρ. ψίχα φουντουκιού ωμή
1/2 φλ.τσ. Μαυροδάφνη
ελάχιστο μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
παρασκευή
Βάζουμε τα κράνμπερις να μουλιάσουν στη Μαυροδάφνη.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150ο και τοποθετούμε μέσα ένα ταψάκι με νερό, για το μπαιν μαρί.
Κόβουμε το ψαχνό του κοτόπουλου πολύ ψιλό (αυτό θα το κάνει καλύτερα ο κρεοπώλης, που διαθέτει τα κατάλληλα μαχαίρια.
Πάντως, δεν θέλουμε κιμά).
Σ' ένα βαθύ σκεύος ανακατεύουμε το κοτόπουλο με τα αβγά, το τυρί (θρυμματισμένο με πιρούνι) και το κρεμμυδάκι.
Ρίχνουμε αλάτι, αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ελάχιστο μοσχοκάρυδο.
Στραγγίζουμε και στεγνώνουμε σε χαρτί τα κράνμπερις.
Τα προσθέτουμε στο μείγμα, μαζί με τα φουντούκια, ολόκληρα ή μισά (όχι ψιλοσπασμένα).
Βάζουμε το μείγμα σε σκεύος πυρίμαχο, κατά προτίμηση μακρόστενη φόρμα για τερρίν.
Ισιώνουμε την επιφάνεια και τη διακοσμούμε, αν θέλουμε, με μερικά κράνμπερις και φουντούκια ολόκληρα.
Καλύπτουμε με ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο.
Βάζουμε το σκεύος στο ταψάκι με το νερό στο φούρνο και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου, αφαιρώντας το αλουμινόχαρτο το τελευταίο τέταρτο.
Αφήνουμε την τερρίν να κρυώσει τελείως, την καλύπτουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 24 ώρες πριν το σερβίρισμα.
Ξεφορμάρεται εύκολα και κόβεται σε φέτες.
Μπορούμε, όμως, να τη σερβίρουμε και μέσα στο σκεύος.