Μπάμια τουρσί με μανούρι
Για κάθε μεζεδάκι χρειαζόμαστε μια μπάμια («Μπάμιες τουρσί», της εταιρείας Στατήρ) και ένα τετράγωνο κομματάκι μανούρι, που το έχουμε πιέσει απ όλες τις πλευρές πάνω σε ψιλοαλεσμένα καρύδια, ώστε να κολλήσουν πάνω του. Τηγανίζουμε ελάχιστα το τυρί σε καυτό ελαιόλαδο, το πασπαλίζουμε με λίγο ακόμη καρύδι και από πάνω τοποθετούμε την μπάμια.
Ψητή πιπεριά με μπακαλιάρο και φάβα
Για κάθε μεζεδάκι θέλουμε μια πιπεριά ψημένη στο γκριλ με λίγο ελαιόλαδο, χοντρό αλάτι και μια σταγόνα μπαλσάμικο. Από πάνω στρώνουμε μια κοφτή κουταλιά του γλυκού «Φάβα Σαντορινιά» της Gaea (συνταγή του εστιατορίου «Σελήνη», στη Σαντορίνη) και τελειώνουμε με μια λεπτή φετούλα ξαλμυρισμένο παστό, ωμό μπακαλιάρο, μια σταγόνα λεμόνι και λίγο κρεμμυδάκι ή ένα κλαδάκι μαϊντανό.
Πράσινη πάστα ελιάς με τηγανητό γαυράκι πάνω σε ψητό κολοκύθι
Για κάθε μπουκίτσα χρειαζόμαστε μια φέτα κολοκύθι, ψημένη στο γκριλ και πασπαλισμένη με λίγους κόκκους χοντρού θαλασσινού αλατιού, μια σταγόνα μπαλσάμικο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Από πάνω στρώνουμε μια κοφιή κουταλιά του γλυκού και πράσινη πάστα ελιάς «Ελαίς», και τελειώνουμε με ένα τηγανητό γαυράκι.