Follow us

Τα σουβλάκια φτιάχνουν κατάσταση

Τα σουβλάκια φτιάχνουν κατάσταση

Δεν είναι μόνο τα συνηθισμένα κλασικά σουβλάκια –με την πιτούλα, την ντοματούλα και το τζατζικάκι τους, που αποτελούν το εθνικό μας γαστρονομικό (και ψυχολογικό) καταφύγιο. Τα σουβλατζίδικα που πολλαπλασιάζονται τα τελευταία χρόνια και δείχνουν έντονο ανταγωνισμό για την κατάκτηση ενός κοινού που διψάει για το διαφορετικό και το καινούργιο, έχουν βάλει στην ατζέντα ακριβά κρεατικά (έως και «πολυτελή» όπως το μοσχαρίσιο angus) ενώ έχουν επιστρατεύσει ευρηματικές σαλτσούλες και μαρινάδες, που δεν θα σκεφτόμαστε εύκολα να τα ταιριάξουμε με τα σουβλάκια. Όλη αυτή η ιστορία μεταφέρεται πολύ εύκολα και στο σπίτι, χωρίς κάρβουνα και θράκα, με μοναδικό εξοπλισμό το γκριλ του φούρνου ή ακόμα και μια τοστιέρα και με συνταγές λιγότερο ή περισσότερο πρωτότυπες, που δεν προσθέτουν στην αναμφισβήτητη νοστιμιά του ψημένου κρέατος. Σαλάτες και πατάτες, κρασί, μπύρες, ούζο και τσίπουρο στα πέριξ και ιδού μια ξεχωριστή εμπειρία με το τίποτα, στην καθημερινή ή γιορταστική μας πραγματικότητα.

Επίσης...

Ανοιξιάτικες πίτες

Οι πίτες είναι κορυφαίο ελληνικό γαστρονομικό brand, έρωτας διαχρονικός και, πιο πεζά, ο πιο ωραίος τρόπος για να ταΐσεις πολύ κόσμο και να περισσέψει για κολατσιό, για το γραφείο, το σχολείο και τα συναφή.

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;